Οικονομία

Στη «δαγκάνα» της Εφορίας και οι μικροοφειλέτες

550_334_412884.jpg

Επειδή οι μεγάλες οφειλές δύσκολα… εξοφλούνται, η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων ξεκινά από όσους έχουν ληξιπρόθεσμα χρέη από 30 έως και 500 ευρώ έναν κύκλο υπενθύμισης της οφειλής τους. Διευκρινίζει πάντως ότι υπάρχει η δυνατότητα ρύθμισης και τμηματικής εξόφλησης.

Σύμφωνα με τις αρμόδιες αρχές, δεν υπάρχει απειλή κατασχέσεων, ωστόσο είναι σαφές ότι εφόσον αποδειχθεί ότι ο οφειλέτης έχει τη δυνατότητα να εξοφλήσει το χρέος του και απλώς «πατάει» στην ανεκτικότητα του συστήματος, η κατάσχεση δεν θα αργήσει.

Τα ειδοποιητήρια απεστάλησαν ήδη στους πρώτους 50.000 οφειλέτες με παλαιά ληξιπρόθεσμα χρέη από 30 έως και 500 ευρώ. Θα ακολουθήσουν και άλλοι κύκλοι ειδοποιήσεων. Ως παλαιά ληξιπρόθεσμα νοούνται οφειλές έως τις 31 Δεκεμβρίου 2015, των οποίων η καταβολή δόσης εξόφλησης έχει καθυστερήσει για περισσότερο από τρεις μήνες.

«Ραβασάκι» δεν θα λάβουν όσοι έχουν ρυθμισμένα χρέη, έχουν υπαχθεί σε διαδικασία αναστολής είσπραξης ή εκτέλεσης, οφειλέτες των οποίων τα χρέη έχουν χαρακτηριστεί ανεπίδεκτα είσπραξης, ή οφειλέτες κάτω των 18 ετών.

Στην επιστολή αναφέρεται ότι μετά από έλεγχο διαπιστώθηκε η ύπαρξη ληξιπρόθεσμων οφειλών και καλούνται οι φορολογούμενοι να προχωρήσουν στην άμεση «τακτοποίηση» της εκκρεμότητας.

Τα ληξιπρόθεσμα χρέη προς το Δημόσιο, υπό το βάρος της υπερφορολόγησης και της κρίσης, «αγγίζουν» πλέον τα 87 δισ. ευρώ.

«Ραβασάκια» της Εφορίας σε οφειλέτες ακόμα και για 30 ευρώ

Comments

Δημοφιλέστερα

To Top