Ελλάδα

Στη Σούδα τις επόμενες ημέρες το αμερικανικό αεροπλανοφόρο «Χάρι Τρούμαν»

ImageHandler.ashx?m=AnchoredFit&f=Ly8xMC

Το αμερικανικό αεροπλανοφόρο «Χάρι Τρούμαν» πρόκειται να φτάσει στις επόμενες ημέρες στη ναυτική βάση Μαραθίου, όπως ανακοίνωσε σήμερα ο διοικητής της Αμερικανικής Ναυτικής Ευκολίας Σούδας, πλοίαρχος Μάικλ Μουρ.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στον αντιπεριφερειάρχη Απόστολο Βουλγαράκη, ο πλοίαρχος Μουρ ανέφερε ότι το τεράστιο αεροπλανοφόρο θα παραμείνει αγκυροβολημένο για τέσσερις ημέρες στη Σούδα.

truman-22.JPG

Όσο για τον σκοπό της επίσκεψης, την οποία εισηγήθηκε ο ίδιος ο Μουρ, αυτός είναι η αναψυχή και η ξεκούραση του πληρώματος, που «θα έχει την ευκαιρία να απολαύσει τις ομορφιές του τόπου», όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση της Αντιπεριφέρειας.

Το τεράστιο αεροπλανοφόρο «Χάρι Τρούμαν» έχει εκτόπισμα 90.000 τόνων και δυνατότητα μεταφοράς έως και 90 μαχητικά αεροσκάφη. Κινείται με τέσσερις προπέλες αναπτύσσοντας ταχύτητα 30 κόμβων και με δύναμη που δίνουν δύο πυρηνικοί αντιδραστήρες. Το μήκος του αγγίζει τα 333 μέτρα, το πλάτος του τα 78 και το ύψος του φτάνει τα 74 μέτρα, ενώ ανήκει επιχειρησιακά στον έκτο στόλο και εκτελεί, κυρίως, αποστολές στην περιοχή της Μεσογείου και του Περσικού Κόλπου.

truman-11.JPG

Διαθέτει 2.500 καμπίνες, στις οποίες διαμένουν 3.500 μέλη πληρώματος και άλλα 2.500 άτομα, που αποτελούν το πλήρωμα και τους τεχνικούς των πολεμικών αεροσκαφών.

trumanss.jpg

Συμπληρώστε το email σας για να λαμβάνετε όλη την έκτακτη επικαιρότητα πρώτοι!

Aποστολή

Ακολουθήστε μας στα

Comments

Δημοφιλέστερα


To Top