Πολιτική

Στην αίθουσα Τελετών του Εφετείου Αθηνών μεταφέρεται η δίκη της Χρυσής Αυγής

XRYSHAYGH-735x459.jpg

Με πρωτοβουλία του υπουργού Δικαιοσύνης Ν. Παρασκευόπουλου μεταφέρεται στην αίθουσα Τελετών του Εφετείου Αθηνών η δίκη της Χρυσής Αυγής.

Μετά από αλεπάλληλες αιτήματα και τη δραματική έκκληση της μητέρας του Παύλου Φύσσα για επιτάχυνση της διαδικασίας στο υπουργείο Δικαιοσύνης έφτασε έγγραφο

του Προέδρου του Τριμελούς Συμβουλίου Διεύθυνσης του Εφετείου Αθηνών, το οποίο διαπιστώνει την αντικειμενική αδυναμία διεξαγωγής σε εύλογο χρόνο της δίκης για την ανθρωποκτονία του Παύλου Φύσσα. Ο  Υπουργός Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρώπινων Δικαιωμάτων Νίκος Παρασκευόπουλος αποφάσισε τον ορισμό της αίθουσας Τελετών του Εφετείου Αθηνών για την εκδίκασή της. Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση «σε περίπτωση δυσχερειών με πράξη του ίδιου του Προέδρου η εκδίκαση θα μπορεί να μεταφέρεται σε άλλη κατάλληλη αίθουσα, όπως αυτή των φυλακών Κορυδαλλού» αφήνοντας ανοικτό το ενδεχόμενο επιστροφής της δίκης στην δικαστική αίθουσα των γυναικείων φυλακών Κορυδαλλού.

Πάντως, υπογραμμίζεται  ότι σε επικοινωνία του με τον Υπουργό Δικαιοσύνης ο Πρόεδρος κ. Ν. Δαύρος επισήμανε ότι θα ληφθεί κάθε δυνατή μέριμνα για την επιτάχυνση της δίκης, με την εγγύηση διαφύλαξης όλων των διαδικαστικών όρων.

 

 

Comments

Δημοφιλέστερα

To Top