Πολιτική

Στην Αλβανία ο Κοτζιάς με φόντο τις δηλώσεις Ράμα για τους Τσάμηδες

kotzias-735x459.jpg

Σε εξέλιξη βρίσκεται η συνάντηση του υπουργού Εξωτερικών Νίκου Κοτζιά με τον αλβανό ομόλογό του Ντιτμίρ Μπουσάτι στα Τίρανα.

Ο κ. Μπουσάτι υποδέχθηκε τον κ. Κοτζιά στην κεντρική είσοδο του αλβανικού υπουργείου εξωτερικών, απέναντι από το οποίο είχαν συγκεντρωθεί περίπου 200 άτομα που διαμαρτύρονταν για το λεγόμενο «τσαμικό ζήτημα». Ο αλβανός πρωθυπουργός είχε κάνει δηλώσεις περί δήθεν τσάμικης καταγωγής των Ελλήνων θεών και ηρώων.

Όπως ανέφερε στο πρακτορείο Indepentent Balκan News Agency ο αλβανός υπουργός Εξωτερικών αρκετή ώρα πριν από την άφιξη του κ. Κοτζιά είχε βγει έξω από το υπουργείο προκειμένου να ζητήσει από τους διαδηλωτές, με επικεφαλής τον πρόεδρο του Τσαμικού Κόμματος (PDIU) και αντιπρόεδρο της Βουλής, Σπετίν Ιντρίζι, να αποχωρήσουν χωρίς όμως να εισακουστεί.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο κ. Κοτζιάς θα έχει συνάντηση στη συνέχεια με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Μπουγιάρ Νισάνι και το βράδυ με τον Αρχιεπίσκοπο Αναστάσιο. Ωστόσο στο πρόγραμμα του υπουργού προστέθηκε για αύριο το πρωί και η συνάντησή του με τον πρωθυπουργό της Αλβανίας Έντι Ράμα.

 

Comments

Δημοφιλέστερα


To Top