Ελλάδα

«Στην επιφάνεια» δύο μεγάλα έργα στον Πειραιά

550_334_21017.jpg

Δύο μεγάλα τεχνικά έργα στον Πειραιά, ένα αρχαίο κι ένα σύγχρονο, φέρνει «στην επιφάνεια» η ομώνυμη περιοδική έκθεση που εγκαινιάζεται σήμερα (08/06) στο κτίριο Ξυλαποθήκη επί της Οδού Πύλης 8, στις Αστικές Πύλες της πόλης.

Από τις αρχαίες σήραγγες, τις δεξαμενές και το ρωμαϊκό υδραγωγείο ως τις σύγχρονες στοές των υπόγειων σταθμών του Μετρό και τα εργαστήρια συντήρησης της Εφορείας Αρχαιοτήτων Δυτικής Αττικής, Πειραιώς και Νήσων -που διοργανώνει την έκθεση σε συνεργασία με την Αττικό Μετρό Α.Ε.-, οι «διαδρομές» ποικίλλουν. Το ίδιο και οι πληροφορίες.

«Η έκθεση δεν απευθύνεται μόνο σε όσους πηγαίνουν στα αρχαιολογικά μουσεία. Μετά από συνεργασία με το Εθνικό Μετσόβειο Πολυτεχνείο, περιλαμβάνει και πολλή τεχνική πληροφορία».
 
Αυτό δηλώνει στο Αθηναϊκό Πρακτορείο η προϊσταμένη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Δυτικής Αττικής, Πειραιώς και Νήσων, Στέλλα Χρυσουλάκη. Η έκθεση, που περιέχει φωτογραφίες και βίντεο από τις διαδικασίες οι οποίες εξελίσσονται παράλληλα σε διαφορετικά σημεία του έργου, υπόγεια και πίσω από εργοταξιακές περιφράξεις, έχει κι άλλες ιδιαιτερότητες.

Τα εγκαίνια της έκθεσης θα πραγματοποιηθούν στις 20:30 από τη Γενική Γραμματέα του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού Μαρία Ανδρεαδάκη – Βλαζάκη.

Την εκδήλωση θα πλαισιώσει η ομάδα χορού πρόσχημα σε χορογραφία της Μαρίας Κολιοπούλου. Ένα σπονδυλωτό έργο με βάση τη μνήμη με σειρά χορογραφικών δράσεων που ξεκινούν από τον αρχαιολογικό χώρο και καταλήγουν στο εσωτερικό της Ξυλαποθήκης. Ερμηνεύουν οι Ιωάννα Αποστόλου, Ιωάννα Παρασκευοπούλου, Ευγενία Σιγαλού, Βιβή Χριστοδουλοπούλου. Νέυ παίζει ο Αλέξανδρος Σιγαλός, ενώ η φωτιστική εγκατάσταση είναι του Θωμά Οικονομάκου.

Comments

Δημοφιλέστερα

To Top