Οικονομία

Στην Κύπρο ο φόρος ακίνητης περιουσίας μειώνεται στο μισό

ImageHandler.ashx?m=AnchoredFit&f=Ly8xMC

To υπουργικό συμβούλιο στην Κύπρο αποφάσισε τη μείωση του Φόρου Ακίνητης Ιδιοκτησίας στο μισό τοις χιλίοις από το ένα τοις χιλίοις που είχε αρχικά προταθεί και ταυτόχρονα την πλήρη κατάργηση του δημοτικού και κοινοτικού τέλους επί της ακίνητης ιδιοκτησίας. 

Όπως δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών Χάρης Γεωργιάδης, με την απόφαση έχει πραγματοποιηθεί άλλο ένα σημαντικό βήμα προς την κατεύθυνση της φορολογικής μεταρρύθμισης και ελάφρυνσης του φορολογικού βάρους για νοικοκυριά και επιχειρήσεις. 

Ο κ. Γεωργιάδης σημείωσε ότι από το 2008 υπήρχε δέσμευση με ευρωπαϊκή οδηγία για επιβολή ΦΠΑ στις αγοραπωλησίες οικοπέδων οικοδομήσιμης γης στο πλαίσιο όμως εμπορικών συναλλαγών με συντελεστή 19%, η οποία δεν είχε εφαρμοστεί και θα εφαρμοστεί. 

Τα έσοδα από αυτή την απόφαση για το κράτος  θα είναι  περίπου 24 εκατ. ευρώ. Στο σύνολο θα υπάρξει ελάφρυνση φορολογικού βάρους, αφού από τα 103 εκατ. ευρώ που εισέπραττε το κράτος από τον Φόρο Ακίνητης Περιουσίας θα εισπράξει μόνο 45 εκατ. ευρώ. Αν κάποιος συνυπολογίσει τα 24 εκ από τον ΦΠΑ και πάλι υπάρχει σημαντική μείωση της φορολογίας κατά πολλά εκατομμύρια.

Συμπληρώστε το email σας για να λαμβάνετε όλη την έκτακτη επικαιρότητα πρώτοι!

Aποστολή

Ακολουθήστε μας στα

Comments

Δημοφιλέστερα

To Top