Οικονομία

Στις 17 Ιουνίου τα 7,5 δισ. ευρώ της δόσης στην Ελλάδα

45678434567.medium.jpg

Το γερμανικό κοινοβούλιο έδωσε σήμερα το πράσινο φως για την αποδέσμευση μιας νέας δόσης ευρωπαϊκών δανείων για την Ελλάδα, ανοίγοντας τον δρόμο για την καταβολή 7,5 δισ. ευρώ στο τέλος της ερχόμενης εβδομάδας.

Η επιτροπή Προϋπολογισμού της Μπούντεσταγκ, της κάτω βουλής του γερμανικού κοινοβουλίου, η οποία συνεδρίασε εκτάκτως σήμερα το πρωί, απείχε από το να πάρει θέση αναφορικά με τη συμφωνία που επιτεύχθηκε στα τέλη Μαΐου στο επίπεδο των υπουργών Οικονομικών της ευρωζώνης και προβλέπει την αποδέσμευση νέων οικονομικών αρωγών, σύμφωνα με την ανακοίνωση που εξέδωσε η Μπούντεσταγκ.

Η επιτροπή, η γνώμη της οποίας αποτελεί στην προκειμένη περίπτωση γνώμη ολόκληρου του κοινοβουλίου, δεν ψηφίζει επισήμως για την αποδέσμευση αυτών των δανείων, αλλά θα μπορούσε να αντιταχθεί σ’ αυτή. Το γεγονός ότι δεν λαμβάνει θέση ισοδυναμεί με έγκριση.

Το Eurogroup συνεδριάζει στις 16 Ιουνίου στο Λουξεμβούργο και, αν επικυρώσει την αποδέσμευση των πιστώσεων προς την Ελλάδα, τις οποίες αποφάσισε στις 24 Μαΐου και οι οποίες ανέρχονται συνολικά σε 10,3 δισ. ευρώ, η πρώτη από τις δόσεις, ύψους 7,5 δισ. ευρώ, μπορεί να αποδεσμευθεί στις 17 Ιουνίου από τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Σταθερότητας.

Comments

Δημοφιλέστερα

To Top