Διεθνή

Στο κέντρο της Φαλούτζα έφτασαν οι ιρακινές δυνάμεις

127B28760CAEE48B4FD7E3ABA3477476.jpg

Οι επίλεκτες ιρακινές δυνάμεις απελευθέρωσαν το κύριο κυβερνητικό συγκρότημα στο κέντρο της πόλης, μετά από πολυήμερες μάχες με τους τζιχαντιστές του ISIS.

Στο κέντρο της πόλης Φαλούτζα έφτασαν οι ιρακινές ένοπλες δυνάμεις μετά από μέρες σκληρών οδομαχιών με τους τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους, όπως δήλωσαν ιρακινοί διοικητές.

Οι επίλεκτες ιρακινές δυνάμεις απελευθέρωσαν το κύριο κυβερνητικό συγκρότημα στο κέντρο της πόλης, αφού νωρίτερα είχαν κατορθώσει να ανακαταλάβουν τη βιομηχανική ζώνη στο ανατολικό τμήμα.

Η Φαλούτζα, που βρίσκεται μόλις 50 χιλιόμετρα δυτικά της πρωτεύουσας Βαγδάτης, έπεσε στα χέρια του ISIS τον Ιανουάριο του 2014 και έχει παραμείνει υπό τον έλεγχό τους για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα από οποιαδήποτε άλλη πόλη στο Ιράκ.

Η μάχη για την απελευθέρωση της Φαλούτζα άρχισε πριν από περίπου τέσσερις εβδομάδες, μετά από μήνες συγκρούσεων στα περίχωρα. Τα ιρακινά στρατεύματα αρχικά περικύκλωσαν την πόλη και έκτοτε προσπαθούν να διεισδύσουν προς το κέντρο.

Η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες εκτιμά ότι έως και 90.000 άμαχοι μπορεί να είναι παγιδευμένοι μέσα στην πόλη, ανάμεσά τους και χιλιάδες παιδιά, παρά το γεγονός ότι πολλές εκατοντάδες οικογένειες έχουν κατορθώσει να ξεφύγουν και να φτάσουν στις ιρακινές γραμμές.

Έως τώρα δεν υπάρχουν στοιχεία για τις απώλειες που έχουν υποστεί στις μάχες οι τακτικές δυνάμεις και οι τζιχαντιστές.

Comments

Δημοφιλέστερα


To Top