Διεθνή

Στο πρόγραμμα φιλοξενίας προσφύγων σε ενοικιαζόμενα διαμερίσματα και ο Δήμος Νεάπολης-Συκεών

2375817.jpg

Στο πρόγραμμα “REACT” (Refugee, Assistance, Collaboration, Thessaloniki) για τη φιλοξενία προσφύγων σε ενοικιαζόμενα διαμερίσματα θα συμμετέχει ο Δήμος Νεάπολης – Συκεών μαζί με τους Δήμους Θεσσαλονίκης και Καλαμαριάς και μη κυβερνητικές οργανώσεις, υπό την «ομπρέλα»της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες.

Η συμμετοχή του Δήμου Νεάπολης – Συκεών στο πρόγραμμα αποφασίστηκε ομόφωνα από το Δημοτικό Συμβούλιο, ενώ όπως έγινε γνωστό, ο Δήμος αναλαμβάνει τη διαχείριση ενοικίασης κατ’ αρχήν είκοσι διαμερισμάτων, τη σύναψη συμφωνίας με πέντε οικογένειες του δήμου που επιθυμούν να φιλοξενήσουν πρόσφυγες καθώς και την ψυχοκοινωνική στήριξη των φιλοξενούμενων.

Υπενθυμίζεται, ότι το έργο που θα ολοκληρωθεί στα τέλη του 2017, περιλαμβάνει ως προτεινόμενες δράσεις την στέγαση των ωφελούμενων, με επιδότηση ενοικίου σε ιδιωτικές κατοικίες (διαμερίσματα) και με αναδοχή από οικογένειες καθώς και την παροχή υποστηρικτικών υπηρεσιών (σίτιση, μετάφραση και διερμηνεία, ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, ψυχοκοινωνική στήριξη και νομική στήριξη), με το σύνολο των δαπανών να είναι εξασφαλισμένο από χρηματοδότηση της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες.

Η εκτέλεση του έργου θα βρίσκεται υπό τον έλεγχο της Επιτροπής Παρακολούθησης που συγκροτείται από δημοτικούς συμβούλους της συμπολίτευσης και της αντιπολίτευσης, ενώ θα προσληφθούν και έξι κοινωνικοί επιστήμονες.

Την ανάγκη επιπλέον εξειδικευμένων προγραμμάτων για την ομαλή κοινωνική ένταξη των προσφύγων με ενίσχυση της τοπικής αυτοδιοίκησης προς αυτή την κατεύθυνση επισημαίνει ο δήμαρχος Νεάπολης – Συκεών Σίμος Δανιηλίδης.

Comments

Δημοφιλέστερα

To Top