Αυτοκίνητο

Στοχεύοντας στη νίκη η Nissan στο Le Mans

nissan2.jpg

Με στόχο την νίκη, η Nissan συμμετέχει στην κατηγορία LM P2 του φετινού 24ωρου Le Mans, επισφραγίζοντας την κυρίαρχη θέση της από το 2011, όπου και πραγματοποίησε το ντεμπούτο της στον συγκεκριμένο αγώνα.

Ο φετινός αγώνας θα είναι ο τελευταίος για τους κινητήρες με προδιαγραφές VK, καθώς από την επόμενη σεζόν, οι νέοι κανονισμοί LM P2 θα εισάγουν έναν νέο τύπο κινητήρα.

Από το ντεμπούτο της στο Sebring International Raceway στο εναρκτήριο γύρο του Intercontinental Le Mans Challenge, η Nissan έχει κερδίσει 61 από τους 66 αγώνες στο ILMC, FIA World Endurance Championship και στο European Le Mans Series, γεγονός που “μεταφράζεται” στο εκπληκτικό ποσοστό νίκης 92%.

Την περασμένη σεζόν, η ιαπωνική φίρμα σάρωσε το πρωτάθλημα FIA WEC με την G-Drive Racing, το European Le Mans Series με την Greaves Motorsport, ενώ κατέκτησε και την τέταρτη νίκη της σε αγώνα του 24ωρου Le Mans με την KCMG.

Η κυριαρχία του κινητήρα της Nissan στο FIA WEC ήταν ξεκάθαρη, καθώς κάθε ομάδα που συμμετέχει στην κατηγορία Ρ2 LM για το 2016, έχει επιλέξει κινητήρα Nismo.

Εκτός από τα 20 αυτοκίνητα που θα παραταχθούν στην αφετηρία για το 24ωρο Le Mans, η Nissan θα εξοπλίσει με κινητήρες και 22 πρωτότυπα LM P3 που θα συμμετέχουν στην υποστηρικτική κούρσα «Road to Le Mans». Ο συγκεκριμένος αγώνας έχει προγραμματιστεί για το ερχόμενο Σάββατο το πρωί, πριν από την πράσινη σημαία για τον 24ωρο αγώνα.

nissan2.jpgnissan1.jpg

Νίκος Τσάδαρης

Comments

Δημοφιλέστερα

To Top