Ελλάδα

Στον εισαγγελέα οι κατηγορούμενοι για την απόπειρα ανθρωποκτονίας του Καλλίτση

9633DB3E2AEE2D5D96EC857C5A9D78FE.jpg

Πρόκειται για έναν κρατούμενο των φυλακών Κορυδαλλού που την ημέρα της επίθεσης ήταν έξω με άδεια, έναν ιρακινό και έναν αστυνομικό της ομάδας ΔΙΑΣ.

Σε εξέλιξη είναι η απολογία των τριών κατηγορουμένων για την απόπειρα ανθρωποκτονίας και ληστείας του κομμωτή Πάνου Καλλίτση, πριν μερικούς μήνες.

Πρόκειται για έναν κρατούμενο των φυλακών Κορυδαλλού που την ημέρα της επίθεσης ήταν έξω με άδεια, έναν ιρακινό και έναν αστυνομικό της ομάδας ΔΙΑΣ.

Ο κομμωτής και μακιγιέρ Πάνος Καλλίτσης είχε δεχθεί επίθεση στα τέλη του περασμένου Ιανουαρίου στο γκαράζ του σπιτιού του στον Λυκαβηττό.

Οι δύο από τους άνδρες τον είχαν τότε πυροβολήσει στον θώρακα και στα πόδια – με αποτέλεσμα να τραυματιστεί σοβαρά και να μεταφερθεί στο Νοσοκομείο Γεννηματάς – ενώ ο τρίτος κρατούσε «τσίλιες».

Σε βάρος των δύο κατηγορουμένων έχει ασκηθεί ποινική δίωξη για απόπειρα ανθρωποκτονίας, απόπειρας ληστείας ενώ η κατηγορία για απλή συνέργια στα αδικήματα αυτά, απαγγέλθηκε μόνο στον αστυνομικό

Ο κομμωτής είχε αργότερα δηλώσει στους δημοσιογράφους: «Ο άγνωστος με σημάδεψε σε ένα σημείο που σημαίνει πολλά για μένα, γι’ αυτό και αμέσως ένιωσα ότι με πείραξε η πρόθεσή του. Ασυναίσθητα μου βγήκε η φράση: ‘Στην καρδιά ρε;’ Όλο αυτό μου έδωσε δύναμη για να σπρώξω τον δράστη και να βρει η γυναίκα μου την ευκαιρία να βγει έξω, να φωνάξει και να γίνει σαματάς. Μετά μου έριξαν άλλες δύο σφαίρες στα πόδια για να πέσω (…) Βρήκα το κουράγιο και τη δύναμη να κατευθύνω τη γυναίκα μου, την Έλενα, σε όσα έπρεπε να κάνει. Της έλεγα “πάρε την αστυνομία, πάρε το ΕΚΑΒ, πάρε την αδελφή μου”. Έγινε όλο αυτό κι εγώ δεν ένιωσα ούτε μια στιγμή ότι θα ‘φύγω’».

Comments

Δημοφιλέστερα

To Top