Οικονομία

Στον Πειραιά το mega πλοίο μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων «Cosco Shipping Panama»

ImageHandler.ashx?m=AnchoredFit&f=Ly8xMC

Στο λιμάνι του Πειραιά βρέθηκε το νεότευκτο πλοίο μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων, «Cosco Shipping Panama» το οποίο θα γράψει ιστορία στην παγκόσμια ναυτιλία. Ειδικότερα το υπό σημαία Νήσων Μάρσαλ, πλοίο, το οποίο  έπεσε στο νερό στις 15 Ιανουαρίου του 2016,  μήκους 300 μέτρων, μεταφορικής ικανότητας 9.443 εμπορευματοκιβωτίων και με βύθισμα 48,2 μέτρων, θα είναι το πρώτο αυτού του τύπου που θα περάσει τη διευρυμένη μετά τα πρόσφατα έργα, διώρυγα του Παναμά, ανοίγοντας νέους δρόμους στις θαλάσσιες μεταφορές.

Το κανονικό του δρομολόγιο είναι από την Άπω Ανατολή προς τη Μαύρη Θάλασσα το οποίο διαρκεί 77 ημέρες. Αποπλέει από την Κίνα και μέσω του Σουέζ  στο Πορτ Σαιντ Αιγύπτου, Κωνσταντινούπολη, Οδησσό Ουκρανίας, Κάνγ Στάντζα Ρουμανίας, και καταλήγει στο λιμάνι του Πειραιά.  Ανήκει στην αμερικανικών συμφερόντων εταιρεία MC-Seamax και είναι ναυλωμένο από την Cosco Shipping Lines.     Καπετάνιος είναι ο Ινδός Jude Sebastian Rodrigues.

Στις εγκαταστάσεις της ΣΕΠ-Cosco σήμερα το πρωϊ βρέθηκε ο αντιπρόεδρος της Cosco για την Ευρώπη κος Γουόκ, ο  Γενικός Διευθυντής της ΣΕΠ ΑΕ, κάπτεν Fu Cheng Qiu, η πρέσβειρα του Παναμά  Χριστίνα Λιακοπούλου-Παπαδάκη, ο Δ/νων Σύμβουλος της ΣΕΠ Α.Ε και ο Γενικός Δ/ντής της COSCO HELLAS  Άγγελος Καρακώστας, ο εμπορικός διευθυντής της ΣΕΠ-Cosco Τάσος Βαμβακίδης και ο πρόεδρος της διώρυγας του Παναμά.

Cosco Shipping corporation με 1.114 πλοία H China Ocean Shipping Corporation Limited (COSCO SHIPPING)  είναι η μεγαλύτερη εταιρεία παγκοσμίως διαχείρισης πλοίων και  προέκυψε μετά την συγχώνευση δύο κολοσσών. Της Cosco Group και της China Shippping Group  στις 18 Φεβρουαρίου  2016. Έχει 118.000  υπαλλήλους. Ο στόλος  της που αποτελείται από 1.114 πλοία έχει χωρητικότητα 85,3 εκατομμύρια τόνους. Ο στόλος της διαθέτει 365  φορτηγά πλοία, χωρητικότητας 33,5 εκατομμυρίων τόνων, 1120 δεξαμενόπλοια  ενώ τα  φορτηγά της πλοία έχουν μεταφορική ικανότητα 3 εκατομμυρίων τόνων.   

captain8.jpg

captain7.jpg

captain6.jpg

captain5.jpg

captain4.jpg

captain3.jpg

captain32.jpg

captain2.jpg

captain1.jpg

Συμπληρώστε το email σας για να λαμβάνετε όλη την έκτακτη επικαιρότητα πρώτοι!

Aποστολή

Ακολουθήστε μας στα

Comments

Δημοφιλέστερα

To Top