Πολιτική

Στρατούλης: Ο κ. Πολάκης επιστράτευσε την αποτρόπαια θεωρία των Σαμαροβενιζέλων

2296706-656x410.jpg

Ολοκληρώθηκε η περιοδεία κλιμακίου στελεχών της ΛΑΪΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ στον Νομό Λασιθίου. Ο Δημήτρης Στρατούλης, απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου για τις δηλώσεις του Αναπληρωτή Υπουργού Υγείας, κ. Παύλου Πολάκη μετά την κινητοποίηση των κατοίκων της Ιεράπετρας για τη διάσωση του Νοσοκομείου, ανέφερε τα εξής:

«Η κινητοποίηση εκατοντάδων κατοίκων της Ιεράπετρας υποκινήθηκε, όχι από συγκεκριμένα κόμματα, αλλά από το ίδιο το πρόβλημα της πλήρους υποβάθμισης και διάλυσης του Νοσοκομείου, λόγω των εφαρμοζόμενων μνημονιακών πολιτικών υποστελέχωσης και περικοπής της δημόσιας χρηματοδότησης. Ο κύριος Πολάκης, για να κρύψει την πραγματική αιτία της λαϊκής κατακραυγής, επιστράτευσε τη γνωστή και αποτρόπαια θεωρία των Σαμαρο – Βενιζέλων, ότι οι λαϊκές αντιστάσεις στα μνημόνια υποκινούνται από τα “δύο άκρα”.

Το μόνο που άλλαξε ο κ. Πολάκης στη διατύπωσή του, ήταν ότι αναφέρθηκε σε υποκινητές της ΛΑΕ και ακροδεξιούς, ενώ η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ αναφέρονταν σε ΣΥΡΙΖΑ και ακροδεξιούς. Η εφαρμογή από τη σημερινή κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ των ίδιων με τις προηγούμενες κυβερνήσεις αντιλαϊκών πολιτικών, τους οδηγεί και στη χρήση των ίδιων επικοινωνιακών πρακτικών και προβοκατόρικων επιχειρημάτων. Εφόσον όμως η κυβέρνηση συνεχίζει τις ίδιες με τους προηγούμενους μνημονιακές πολιτικές και απαξιώνει με τον ίδιο τρόπο τις λαϊκές αντιδράσεις, ένα είναι σίγουρο: θα έχει το ίδιο με αυτούς – και χειρότερο – πολιτικό τέλος».

Ο Δημήτρης Στρατούλης, μιλώντας σε ανοιχτή συγκέντρωση στην Ιεράπετρα, παρουσίασε αναλυτικά την εναλλακτική πολιτική και οικονομική πρόταση της ΛΑΕ, για ακύρωση του μνημονίου και της λιτότητας, για τη διακοπή αποπληρωμής και τη διαγραφή του δημόσιου χρέους, για γενναία «σεισάχθεια» στα χρέη των λαϊκών νοικοκυριών και των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, για την εθνικοποίηση – κοινωνικοποίηση των Τραπεζών, για την αποκατάσταση των εργασιακών και ασφαλιστικών δικαιωμάτων, για την προώθηση ενός αναπτυξιακού σχεδίου για την παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας, την αντιμετώπιση της ανεργίας και τη ριζική αναδιανομή εισοδημάτων υπέρ των λαϊκών στρωμάτων.

Επίσης, διευκρίνισε και υπογράμμισε ότι, βασική προϋπόθεση για την προώθηση αυτής της εναλλακτικής λύσης, είναι η έξοδος από την Ευρωζώνη και η έκδοση εθνικού νομίσματος, που θα συνοδεύεται από το ανωτέρω προοδευτικό πρόγραμμα. Τέλος, μεταξύ άλλων, ανέφερε ότι, για την προώθηση αυτής της εναλλακτικής λύσης, απαιτείται η συγκρότηση ενός ευρύτατου πολιτικού μετώπου, όχι μόνο αριστερών, αλλά και γνήσια αντιμνημονιακών, δημοκρατικών και προοδευτικών δυνάμεων.

Κατά τη διάρκεια της περιοδείας, πραγματοποιήθηκαν επίσης συναντήσεις με τον Δήμαρχο Ιεράπετρας, τη Διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Λασιθίου, το Νομαρχιακό Τμήμα της ΑΔΕΔΥ και τον Σύλλογο Εργαζομένων στον Δήμο Ιεράπετρας, όπου αναδείχτηκαν από τους συμμετέχοντες τα προβλήματα της περιοχής: υποβάθμιση νοσοκομειακής περίθαλψης, πλήρης έλλειψη δομών και υποδομών πρωτοβάθμιας υγειονομικής περίθαλψης, άθλιο οδικό δίκτυο, κατάργηση του τμήματος ΤΕΙ Κρήτης στην Ιεράπετρα, μηδενική κρατική στήριξη του αγροτικού τομέα, διάλυση δημοσίων υπηρεσιών, ελλείψεις στις λιμενικές υποδομές, υποστελέχωση της Επιθεώρησης Εργασίας και αδυναμία ελέγχων για την αντιμετώπιση της εισφοροδιαφυγής και της ανασφάλιστης εργασίας.

 

Comments

Δημοφιλέστερα


To Top