Πολιτική

Στρατούλης: Υπάρχει και άλλος δρόμος εκτός από τα μνημόνια

stratoulis.medium.jpg

Την εναλλακτική πρόταση της Λαϊκής Ενότητας για να βγει όπως είπε η χώρα από τα μνημόνια παρουσίασε σήμερα κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στα Χανιά το στέλεχος της ΛΑΕ Δημήτρης Στρατούλης.

«Εμείς πιστεύουμε ότι δεν είναι μονόδρομος οι πολιτικές των μνημονίων και της λιτότητας, υπάρχει και άλλος δρόμος», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Στρατούλης βρίσκεται στα Χανιά στο πλαίσιο του διαλόγου με τις τοπικές κοινωνίες και πολίτες εν όψει της ιδρυτικής συνδιάσκεψης της ΛΑΕ που θα πραγματοποιηθεί από τις 24 έως τις 26 Ιουνίου.

Όπως χαρακτηριστικά υποστήριξε, «η χώρα χρειάζεται σήμερα ένα αναπτυξιακό σχέδιο παραγωγικής ανασυγκρότησης και άλλες πολιτικές πέραν των μνημονίων».

Αναφερόμενος στους βασικούς άξονες της πρότασης της ΛΑΕ επανέλαβε ότι η χώρα πρέπει να βγει από τη ζώνη του ευρώ, να καθιερώσει το εθνικό της νόμισμα, να διακοπεί η αποπληρωμή του δημοσίου χρέους, να υπάρξει σεισάχθεια στο ιδιωτικό χρέος και να προχωρήσει η εθνικοποίηση των συστημικών τραπεζών.

Από τα Χανιά ο κ. Στρατούλης επεσήμανε την ανάγκη της συγκρότησης, όπως είπε, «ενός μεγάλου κοινωνικού μετώπου από αντιμνημονιακές δυνάμεις».

Comments

Δημοφιλέστερα

To Top