Ελλάδα

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας αναπληρωτών εκπαιδευτικών

ypoasap3.jpg

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποίησαν σήμερα το μεσημέρι οι αναπληρωτές – ωρομίσθιοι εκπαιδευτικοί έξω από το Υπουργείο Παιδείας. Εκείνο που διεκδικούν είναι μαζικοί διορισμοί μόνιμων εκπαιδευτικών όλων των ειδικοτήτων για να καλυφθούν οι τεράστιες ανάγκες της Εκπαίδευσης, όπως τονίζουν.

Οι εκπαιδευτικοί αν και βρήκαν τις πόρτες του υπουργείου κλειστές, παρέμειναν εκεί για αρκετή ώρα ενώ ανήρτησαν και πανό με συνθήματα στην κεντρική είσοδο. Τα αιτήματα των  αναπληρωτών εκπαιδευτικών έχουν ως εξής:

Διεκδικούμε, όλοι μαζί, μέσα από τα σωματεία μας, τα παρακάτω κοινά αιτήματα:

Εξασφάλιση όλων των απαραίτητων κονδυλίων από τον κρατικό προϋπολογισμό ώστε να καλυφθούν τα 27.000 βεβαιωμένα κενά με την έναρξη της σχολικής χρονιάς, την 1η Σεπτέμβρη. Ολοι οι αναπληρωτές που εργάστηκαν φέτος να επαναπροσληφθούν, από την 1η Σεπτέμβρη και σε μία μόνο φάση, ώστε να μπορέσουν ν’ ανοίξουν και να λειτουργήσουν όλα τα σχολεία.

Με την απόλυση των αναπληρωτών μέσα στον Ιούνη, η κυβέρνηση να εξασφαλίσει για όλους τους αναπληρωτές ένταξη στο Ταμείο Ανεργίας χωρίς όρους και προϋποθέσεις.

Να μη γίνει καμιά μείωση μισθού αναπληρωτή συναδέλφου. Ακώλυτη μισθολογική εξέλιξη, αναγνώριση όλης της προϋπηρεσίας μας και των επιστημονικών προσόντων μας (μεταπτυχιακά, διδακτορικά κ.τ.λ). Σταθερή καταβολή του μισθού στο τέλος του μήνα.

Πλήρη δικαιώματα των αναπληρωτών εκπαιδευτικών σε περίπτωση ασθένειας, αναγνώριση της εκπαιδευτικής προϋπηρεσίας για όλη τη διάρκεια της αναρρωτικής μας άδειας, εξασφάλιση άδειας ανατροφής τέκνων σε όλους τους αναπληρωτές εκπαιδευτικούς, όπως ισχύει και στους μόνιμους.

Επιπλέον απαιτούμε:

Απόσυρση της Υπουργικής Απόφασης για το Ολοήμερο. Να μην εφαρμοστούν οι αποφάσεις για περικοπές στα Τμήματα Ενταξης, τα Νηπιαγωγεία και το Γυμνάσιο, οι περικοπές στα μαθήματα ειδικοτήτων.

Όλα τα μαθήματα των ειδικοτήτων στο Δημοτικό (Φυσική Αγωγή, Μουσική, Πληροφορική, Εικαστικά, Θεατρική Αγωγή, Ξένες Γλώσσες) να διδάσκονται μόνο από τις αντίστοιχες ειδικότητες.

Μέγιστος αριθμός μαθητών ανά τμήμα 15 για τα νηπιαγωγεία, Α’ και Β’ τάξη και 20 στις υπόλοιπες.

Επαναφορά των υπευθύνων στα εργαστήρια στα Γυμνάσια και τα Λύκεια.

Αμεση στήριξη των δομών Ειδικής Αγωγής. Να λειτουργήσουν όλα τα αναγκαία Τμήματα Ενταξης. Στην Παράλληλη Στήριξη να υπάρχει ένας εκπαιδευτικός ανά μαθητή που έχει ανάγκη ειδικής εκπαιδευτικής στήριξης.

Να μη μείνει κανένα παιδί που κάνει αίτηση η οικογένειά του εκτός Ολοήμερου Δημοτικού και Νηπιαγωγείου. Να εγγραφούν όσα Προνήπια κάνουν αίτηση στο δημόσιο Νηπιαγωγείο».

Αύριο Παρασκευή στις 12 το μεσημέρι θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση διαμαρτυρίας από τους εκπαιδευτικούς Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης.

ypoasap1.jpgypoasap2.jpgypoasap3.jpgypoasap4.jpgypoasap5.jpg

Βίντεο-Φωτορεπορτάζ: Γιάννης Κέμμος

Comments

Δημοφιλέστερα

To Top