Ελλάδα

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το Χρηματιστήριο

matolp4.jpg

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στις 11 το πρωί έξω από το κτίριο του Χρηματιστηρίου στη Λεωφόρο Αθηνών, έχουν προγραμματίσει για σήμερα οι εργαζόμενοι στα λιμάνια του Πειραιά και της Θεσσαλονίκης, ζητώντας την εξασφάλιση των εργασιακών τους σχέσεων ενόψει της ιδιωτικοποίησης των δύο λιμανιών.

Σήμερα η γενική συνέλευση των μετόχων του ΟΛΠ συνεδριάζει στο κτίριο του Χρηματιστηρίου Αθηνών, προκειμένου να εγκρίνει τη σύμβαση παραχώρησης του ΟΛΠ ώστε να προχωρήσει η διαδικασία πώλησης των μετοχών του λιμανιού του Πειραιά από το ΤΑΙΠΕΔ στην Cosco.

Αυτή την ώρα περίπου 25 άτομα συνδικαλιστές από ενώσεις εργαζομένων στα λιμάνια, αλλά και τον σιδηρόδρομο πραγματοποιούν συμβολική παράσταση διαμαρτυρίας έξω από το κτίριο του ΤΑΙΠΕΔ.

Οι εργαζόμενοι του Οργανισμού Λιμένος Πειραιώς έχουν προγραμματίσει για αύριο να προχωρήσουν σε περιφρούρηση της απεργίας τους στους χώρους των επιβατικών σταθμών κρουαζιέρας, όπου αναμένεται να καταπλεύσουν οκτώ κρουαζιερόπλοια, προκειμένου να αποβιβάσουν και να επιβιβάσουν ταυτόχρονα 6.660 επιβάτες.

«Στο νέο περιβάλλον που διαμορφώνεται στα λιμάνια του Πειραιά και της Θεσσαλονίκης, οι προφορικές διασφαλίσεις της κυβέρνησης δεν μας καλύπτουν» τόνισε χθες στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Υπαλλήλων Λιμανιών Ελλάδας, Γιώργος Γεωργακόπουλος, μετά τη συνάντηση των συνδικαλιστικών εκπρόσωπων των εργαζομένων με τον υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Θοδωρή Δρίτσα.

«Οι προτάσεις που παρουσιάσαμε κατοχυρώνουν σταθερές και ασφαλείς σχέσεις εργασίας στα λιμάνια. Νομίζω ότι η κυβερνητική στάση πρέπει να εκτιμηθεί και να είναι αυτό μια καλή βάση, ώστε οι εργαζόμενοι να αποφασίσουν με βάση και την επόμενη ημέρα» τόνισε, από την πλευρά του, ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Θ.Δρίτσας.

«Οι διαχειρίστριες εταιρείες κρουαζιερόπλοιων, από την όλη αυτή κατάσταση και συμπεριφορά, μελετούν σοβαρά την αλλαγή δρομολογίων των κρουαζιερόπλοιων παραλείποντας τον Πειραιά και με κατεύθυνση σε άλλους λιμένες μεταξύ των οποίων και γειτονικών χωρών» τόνισε σε δήλωσή του ο πρόεδρος της Ένωσης Εφοπλιστών και Κρουαζιερόπλοιων Ναυτιλίας, Θεόδωρος Κόντες.

 

 

 

Comments

Δημοφιλέστερα

To Top