Ελλάδα

Συλλήψεις αλλοδαπών για απάτες με αεροπορικά εισιτήρια

ImageHandler.ashx?m=AnchoredFit&f=Ly8xMC

Τρεις αλλοδαποί, συνελήφθησαν σε ισάριθμα ελληνικά αεροδρόμια (της Αθήνας, του Ηρακλείου και της Ρόδου) στο πλαίσιο διεθνούς αστυνομικής επιχείρησης με την επωνυμία «Ciconia Alba», το διήμερο 15-16 Ιουνίου. Η επιχείρηση έγινε υπό το συντονισμό της Europol, για την αντιμετώπιση των απατών μέσω Διαδικτύου στον τομέα των αερομεταφορών.

Σύμφωνα με την αστυνομία,  τα αεροπορικά εισιτήρια των τριών συλληφθέντων είχαν εκδοθεί με χρήση πιστωτικών καρτών, με υποκλαπέντα στοιχεία και εν άγνοια των κατόχων των καρτών. Για τον ίδιο λόγο σχηματίστηκε και δικογραφία τακτικής διαδικασίας σε βάρος άλλου ενός αλλοδαπού.

Στο πλαίσιο της επιχείρησης, εξιχνιάστηκε και υπόθεση που αφορούσε σε δράση αλλοδαπού, ο οποίος, με χρήση κλεμμένων στοιχείων πιστωτικών καρτών, εξέδιδε αεροπορικά εισιτήρια, με σκοπό την παράνομη διακίνηση επιβατών μεταξύ χωρών της Ευρώπης και της Αφρικής. Και για την υπόθεση αυτή σχηματίστηκε δικογραφία που θα υποβληθεί στον αρμόδιο εισαγγελέα.

Οι συλλήψεις που έγιναν στο πλαίσιο της επιχείρησης, στην οποία συμμετείχαν συνολικά 43 χώρες, ανήλθαν σε 140.

Στην Ελλάδα η δράση υλοποιήθηκε υπό τον συντονισμό και εποπτεία της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, σε συνεργασία με τις αστυνομικές Αρχές στα αεροδρόμια της Αθήνας, της Θεσσαλονίκης, των Χανίων, του Ηρακλείου, της Κέρκυρας, της Καλαμάτας, της Ρόδου, της Σαντορίνης και της Μυκόνου.

Η παγκόσμια αυτή επιχείρηση εντάχθηκε στο πλαίσιο στήριξης της Europol για την ασφαλή διεξαγωγή του Euro 2016.

Συμπληρώστε το email σας για να λαμβάνετε όλη την έκτακτη επικαιρότητα πρώτοι!

Aποστολή

Ακολουθήστε μας στα

Comments

Δημοφιλέστερα

To Top