Διεθνή

Συλλήψεις υπόπτων για νέες επιθέσεις στις Βρυξέλλες

gsfgs.jpg

Δώδεκα άνθρωποι οι οποίοι φέρεται ότι σχεδίαζαν νέες επιθέσεις συνελήφθησαν στις Βρυξέλλες χθες και σήμερα σε εφόδους της βελγικής αστυνομίας σε περίπου 40 σπίτια, όπως ανακοίνωσε η ομοσπονδιακή εισαγγελία.

Η ανακοίνωση της εισαγγελίας αναφέρει ότι συνολικά 40 άνθρωποι προσήχθησαν μετά τις εφόδους της αστυνομίας.

«Τα στοιχεία που συγκεντρώθηκαν στο πλαίσιο της προανάκρισης απαιτούσαν την άμεση επέμβαση», αναφέρει στην ανακοίνωσή της η εισαγγελία χωρίς να παρέχει διευκρινίσεις για τις πληροφορίες που την οδήγησαν στην επιχείρηση αυτή. «Σαράντα πρόσωπα προσήχθησαν και 12 από αυτά στερήθηκαν την ελευθερία τους. Ο ανακριτής θα αποφασίσει τις επόμενες ώρες για την ενδεχόμενη κράτηση ή την απελευθέρωσή τους», αναφέρει η εισαγγελία.

Έρευνες πραγματοποιήθηκαν σε 152 γκαράζ αλλά μέχρι στιγμής δεν βρέθηκαν όπλα ή εκρηκτικά, σύμφωνα με την ίδια πηγή.

Οι έφοδοι πραγματοποιήθηκαν χωρίς να σημειωθεί κάποιο ιδιαίτερο περιστατικό στην περιοχή των Βρυξελλών (στους δήμους Βρυξελλών, Μολενμπέκ, Σάερμπεκ, Άντερλεχτ, Κοέκελμπεργκ, Μπερσέμ-Σεντ-Αγκάτ, Εβέρ, Φορέστ, Βατερμάελ-Μπόιτσφορτ, Γκανσχόρεν), στη Φλάνδρα (Ζαβεντέμ, Νινόβ, Βεμέλ) και στη Βαλονία (Φλερίς, Τιμπίζ και Λιέγη).

«Όσον αφορά τα αντικείμενα που έφεραν και την ταυτότητα των συλληφθέντων, δεν μπορούμε να δώσουμε περισσότερες πληροφορίες αυτή την ώρα», προσθέτει η εισαγγελία, εξηγώντας πως «η προανάκριση συνεχίζεται».

(φωτογραφία αρχείου)

Comments

Δημοφιλέστερα

To Top