Ελλάδα

Συνάντηση ΓΣΕΕ-ILO για τα εργασιακά

550_334_182857.jpg

Το ζήτημα των αλλαγών στις εργασιακές σχέσεις τέθηκε επί τάπητος στη συνάντηση που είχε στη Γενεύη ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ Γιάννης Παναγόπουλος, με τον γενικό διευθυντή της Διεθνούς Οργάνωσης Εργασίας (ILO), Γκάι Ράιντερ, με τις δύο πλευρές να επιβεβαιώνουν την προσήλωση τους στα πορίσματα του τριμερούς κοινωνικού διαλόγου του Σεπτεμβρίου του 2014, που διεξήχθη στην ελβετική πόλη υπό την αιγίδα του ILO, και η οποία κατέληξε σ’ ένα κοινό κείμενο συμπερασμάτων, με το οποίο τονιζόταν η θέση όλων των πλευρών, ότι δεν πρέπει και δεν απαιτείται καμιά αλλαγή στα εργασιακά στη χώρα μας.

Ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ δήλωσε ότι «η επερχόμενη νέα επίθεση στα εργασιακά παραβιάζει Διεθνείς Συμβάσεις Εργασίας» και τόνισε ότι κάθε απόπειρα κατάργησης του 13ου και 14ου μισθού, καταλύει νόμους και συμβάσεις, ξεπερνώντας κάθε όριο αντοχής των σκληρά δοκιμαζόμενων Ελλήνων εργαζομένων.

Στη συνάντηση ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ ενημέρωσε τον κ. Ράιντερ ότι η Συνομοσπονδία σε συνεργασία με τη Διεθνή Συνομοσπονδία Συνδικάτων (ITUC), είναι έτοιμη να προσφύγει εκ νέου στον εποπτικό μηχανισμό του ILO, ώστε να επικαιροποιήσει προηγούμενες προσφυγές της ΓΣΕΕ, σχετικά με το ασφαλιστικό, καταγγέλλοντας την «άνευ προηγουμένου μονομερή επίθεση της κυβέρνησης» σε ασφαλιστικά και συνταξιοδοτικά δικαιώματα.

Τέλος, στο ILO θα προσφύγει η ΓΣΕΕ και για το ζήτημα της εκπροσώπησης των εργαζομένων/ασφαλισμένων στις διοικήσεις των ασφαλιστικών ταμείων, αφού με την πρόσφατη νομοθετική παρέμβαση «περιορίζεται σε βαθμό αποκλεισμού η δημοκρατική και ουσιαστική εκπροσώπηση εκείνων που πραγματικά χρηματοδοτούν το ασφαλιστικό σύστημα».

Comments

Δημοφιλέστερα

To Top