Ελλάδα

Συνάντηση με κινεζική αντιπροσωπεία για τον δήμαρχο Ηρακλείου

CBA7249909E4FF8C629396755136D44B.jpg

Αντιπροσωπεία της κινεζικής κυβέρνησης και του Κομμουνιστικού Κόμματος της χώρας επισκέφθηκε σήμερα τον δήμαρχο Ηρακλείου Βασίλη Λαμπρινό στη Λότζια.

Αντιπροσωπεία της κινεζικής κυβέρνησης και του Κομμουνιστικού Κόμματος της χώρας επισκέφθηκε σήμερα τον δήμαρχο Ηρακλείου Βασίλη Λαμπρινό στη Λότζια.

Επικεφαλής της αντιπροσωπείας ήταν Guo Jinlong, μέλος του Πολιτικού Γραφείου του ΚΚΚ και γραμματέας της Επιτροπής του Πεκίνου, ενώ συμμετείχαν ο υφυπουργός Διεθνών σχέσεων της Κίνας Chen Fengxiang, ο αντιδήμαρχος Πεκίνου Zhang Gong, ο γγ του υπουργείου Εξωτερικών, υπεύθυνος για τη Δυτική Ευρώπη, Zhang Jianguo, ο πρέσβης της Κίνας στην Αθήνα Zou Xiaoli και ανώτεροι διπλωμάτες.

Κατά τη συνάντηση ο κ. Λαμπρινός εξέφρασε την προθυμία του Δήμου Ηρακλείου να αναπτύξει μια αμοιβαία επωφελή συνεργασία με την Κίνα και κυρίως με την πόλη του Πεκίνου. Ο επικεφαλής της αντιπροσωπείας Guo Jinlong, συμφώνησε με αυτήν την προοπτική και προσκάλεσε τον δήμαρχο Ηρακλείου στο Πεκίνο.

Στο καλωσόρισμά του προς τα μέλη της αντιπροσωπείας της Κίνας, ο κ. Λαμπρινός τόνισε ότι οι δυο λαοί διαθέτουν δυο από τους αρχαιότερους πολιτισμούς της ανθρωπότητας. Ωστόσο δεν είναι μόνο το παρελθόν που τους ενώνει, επισήμανε ο δήμαρχος, αλλά μπορεί να τους ενώσει και το μέλλον: «Επιθυμούμε τη σύσφιξη των σχέσεων των δυο χωρών, αλλά κυρίως της πόλης του Ηρακλείου και της πόλης του Πεκίνου. Υπάρχουν πολλά πεδία που μπορούμε να συνεργαστούμε. Ένα από αυτά, που πιστεύω ότι σας ενδιαφέρει, είναι η κρητική διατροφή, μια από τις καλύτερες στη Μεσόγειο, όπως και το κρητικό λάδι, εκ των κορυφαίων στον κόσμο».

Από την πλευρά του, ο κ. Guo Jinlong, αφού τόνισε ότι θεωρεί τους τομείς του τουρισμού, του πολιτισμού και της παιδείας τους πιο πρόσφορους για συνεργασία, προσκάλεσε τον δήμαρχο Ηρακλείου στο Πεκίνο ώστε οι δυο πόλεις να σφραγίσουν μια καλή και χρήσιμη φιλία.

Στη συνέχεια έγινε ανταλλαγή δώρων, και ο δήμαρχος Ηρακλείου προσέφερε αναμνηστικά μετάλλια και το βιβλίο ο «Κρητικός Πόλεμος» της Χρυσούλας Τζομπανάκη στον επικεφαλής της αντιπροσωπείας των Κινέζων αξιωματούχων, ενώ ο κ. Guo προσέφερε στον δήμαρχο Ηρακλείου μια μεταξοτυπία με εικόνες από την Απαγορευμένη Πόλη του Πεκίνου.

Comments

Δημοφιλέστερα

To Top