Διεθνή

Συνάντηση Μέρκελ και Ολάντ γεμάτη νοήματα μετά το βρετανικό δημοψήφισμα

3A3E4C79016FC0173D9ED427ADD74E25.jpg

Ο γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ και η γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ συμφώνησαν να συναντηθούν εκτάκτως την επόμενη Τρίτη, ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος στη Βρετανία.

Μήνυμα ενότητας θα στείλουν στις αρχές της επόμενης εβδομάδας τα δύο σημαντικότερα ιδρυτικά μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, η Γερμανία και η Γαλλία, στον απόηχο του βρετανικού δημοψηφίσματος που έχει αναζωογονήσει τον ευρω-σκεπτικισμό μέσα στο ευρωπαϊκό οικοδόμημα.

Ο γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ και η γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ συμφώνησαν να συναντηθούν εκτάκτως την επόμενη Τρίτη, ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος στη Βρετανία, και λίγες ημέρες πριν την τακτική Σύνοδο Κορυφής που είναι προγραμματισμένη για τις 28 και 28 του μηνός.

Μιλώντας την Τετάρτη, ο κ. Ολάντ δήλωσε πως Βερολίνο και Παρίσι θα πρέπει να συνεργαστούν ώστε να «λανσάρουν εκ νέου» την Ε.Ε. Από τη γερμανική πλευρά ο υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε είπε ότι η Ευρώπη θα πρέπει να αλλάξει ανεξάρτητα από το αν το Λονδίνο θα μείνει στην ευρωπαϊκή οικογένεια.

Ο γάλλος υπουργός Εξωτερικών Ζαν-Μαρκ Ερό δήλωσε στη γαλλική Βουλή πως Γαλλία και Γερμανία «θα πρέπει να αναλάβουν πρωτοβουλίες ώστε να επαναφέρουν την ελπίδα στο λαό της Ευρώπης».

«Σήμερα, παντού παρεισφρύουν οι αμφιβολίες, ο λαϊκισμός, ο εθνικισμός» παίρνουν δύναμη, είπε.

Comments

Δημοφιλέστερα

To Top