Ελλάδα

Συνάντηση Μπαν Κι Μουν με τη Μαριάννα Βαρδινογιάννη

ImageHandler.ashx?m=AnchoredFit&f=Ly8xMC

Ιδιαίτερη συνάντηση με την κυρία Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη είχε σήμερα ο Γενικός Γραμματέας του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών, Μπαν Κι Μουν, μετά την άφιξή του στην Αθήνα.

Ο κ. Μπαν Κι Μουν, συνοδευόμενος από τη σύζυγό του, Μπαν Σουν Τάεκ, συνάντησαν την Πρέσβειρα Καλής Θελήσεως της UNESCO και συζήτησαν για το Πρόγραμμα “We Care” του «Ιδρύματος Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη», που από τον Οκτώβριο του 2015 προσφέρει ιατρική βοήθεια, εμβόλια, είδη προσωπικής υγιεινής και τρόφιμα στα προσφυγόπουλα που φιλοξενούνται στα κέντρα φιλοξενίας προσφύγων στην Αθήνα, στη Λέσβο και σε άλλα μέρη της Ελλάδας. 

Επίσης συζήτησαν για τις μελλοντικές δράσεις του Ιδρύματος, που άπτονται των προτεραιοτήτων του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών και της UNESCO, όπως η Διεθνής Συνάντηση Ειδικών στα θέματα προσφύγων που διοργανώνει τον Νοέμβριο στην Αθήνα το «Ίδρυμα Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη» σε συνεργασία με την UNESCO και την «Ευρωπαϊκή Συμμαχία Πόλεων κατά του Ρατσισμού».

Μετά τη συνάντηση η κυρία Βαρδινογιάννη δήλωσε: «Είναι ιδιαίτερα σημαντική και συμβολική η επίσκεψη του Γενικού Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών στη χώρα μας. Από την Ελλάδα στέλνει ένα ηχηρό μήνυμα αλληλεγγύης και ανθρωπισμού σ’ ολόκληρο τον κόσμο».

Αξίζει να σημειωθεί ότι η κυρία Βαρδινογιάννη, ως Πρέσβυς Καλής Θελήσεως της UNESCO, έχει συνδεθεί με το ζεύγος Μπαν με δεσμούς φιλίας και συνεργασίας. Μάλιστα τον Νοέμβριο του 2009, στο πλαίσιο της επίσημης επίσκεψης του κυρίου Μπαν Κι μουν στην Ελλάδα, η σύζυγός του, είχε επισκεφτεί τον Ξενώνα της «ΕΛΠΙΔΑΣ», για να δει από κοντά το έργο της κυρίας Βαρδινογιάννη για τα παιδιά με καρκίνο, και να εκφράσει τη στήριξη και την αλληλεγγύη της.

Συμπληρώστε το email σας για να λαμβάνετε όλη την έκτακτη επικαιρότητα πρώτοι!

Aποστολή

Ακολουθήστε μας στα

Comments

Δημοφιλέστερα


To Top