Οικονομία

Συνάντηση Ρέγκλινγκ- Τσακαλώτου σήμερα στο υπουργείο Οικονομικών

reg.jpg

Συνάντηση με τον επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας Κλάους Ρέγκλινγκ θα έχει σήμερα το πρωί στο υπουργείο Οικονομικών ο Ευκλείδης Τσακαλώτος. Μετά τη συνάντηση, που είναι προγραμματισμένη για τις 10:15, θα κάνουν από κοινού δηλώσεις προς τα ΜΜΕ.

Την Παρασκευή το Διοικητικό Συμβούλιο του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας (ΕΜΣ-ESM) ενέκρινε τη δεύτερη δόση των 10,3 δισ. ευρώ των δανείων του ESM προς την Ελλάδα. Όπως αναφέρει σε ανακοίνωση που ανάρτησε στην ιστοσελίδα του, το Συμβούλιο εξουσιοδότησε την πρώτη εκταμίευση αυτής της δεύτερης δόσης ύψους 7,5 δισ. ευρώ προς την Ελλάδα. Η χώρα θα χρησιμοποιήσει τα 7,5 δισ. ευρώ για να καλύψει τις υποχρεώσεις εξυπηρέτησης χρέους και να βοηθήσει στην αποπληρωμή των εγχώριων ληξιπρόθεσμων οφειλών. Οι αποφάσεις του Διοικητικού Συμβουλίου έρχονται μετά την ολοκλήρωση όλων των προαπαιτούμενων ενεργειών από την ελληνική κυβέρνηση.

«Αναγνώριση της δέσμευσης της ελληνικής κυβέρνησης να υλοποιήσει απαραίτητες μεταρρυθμίσεις» χαρακτήρισε την απόφαση ο Κλάους Ρέγκλινγκ, σημειώνοντας πως η Ελλάδα βρίσκεται σε τροχιά επιστροφής στην οικονομική ανάπτυξη.

 

Comments

Δημοφιλέστερα

To Top