Διεθνή

Συνδικάτο πιλότων κήρυξε απεργία στην Air France για να συμπέσει με το Euro 2016

2016-05-25T095818Z_1799037967_LR1EC5P0RO

Ένα συνδικάτο που εκπροσωπεί μέρος των πιλότων της Air France ανακοίνωσε σήμερα ότι σχεδιάζει απεργία κατά της περικοπής μισθών στο τέλος της επόμενης εβδομάδας, αυξάνοντας τον κίνδυνο να υπάρξει αναστάτωση στα αεροπορικά ταξίδια κατά την έναρξη του ποδοσφαιρικού τουρνουά Euro 2016 που θα διαρκέσει έναν μήνα.

Ο επικεφαλής του συνδικάτου SPAF, που εκπροσωπεί περίπου το 25% των πιλότων της Air France, ανακοίνωσε ότι θα εκδώσει προειδοποίηση για απεργία δύο έως τεσσάρων ημερών και ότι το συνδικάτο θα συντονίσει τις ενέργειές του με το μεγαλύτερο συνδικάτων των πιλότων SNPL, το οποίο έχει ανακοινώσει ότι είναι έτοιμο να απεργήσει, αλλά δεν έχει ακόμη ορίσει ημερομηνία.

Παράλληλα η συνδικαλιστική συνομοσπονδία CGT ζήτησε από τα μέλη της να ψηφίσουν για την πραγματοποίηση πανεθνικών κυλιόμενων απεργιών στον ενεργειακό τομέα στη διάρκεια των συνεδριάσεών τους που θα πραγματοποιηθούν αργότερα σήμερα.

Η απεργία θα αρχίσει σήμερα, αναφέρεται στη δήλωση της CGT, προσθέτοντας ότι στόχος της θα είναι να μειωθεί η παραγωγή στους γαλλικούς πυρηνικούς και υδροηλεκτρικούς σταθμούς, καθώς και στους σταθμούς που παράγουν ενέργεια από καύσιμα και άνθρακα.

Με την απεργία θα σταματήσει επίσης η διοχέτευση αερίου σε δεξαμενές αποθήκευσης και θα εμποδισθεί η εκφόρτωση φορτίων LNG, προστίθεται στη δήλωση.

Comments

Δημοφιλέστερα


To Top