Ελλάδα

Συνεχίζονται οι εργασίες για την κατάρτιση Σχεδίου Μηνύµατος για την Αγία και Μεγάλη Σύνοδο

550_334_306948.jpg

Συνεχίζονται στην Ορθόδοξη Ακαδημία Κρήτης, στο Κολυμπάρι Χανίων, οι προετοιμασίες για την Αγία και Μεγάλη Σύνοδο της Ορθόδοξης εκκλησίας, που θα πραγματοποιηθούν από τις 20-25 Ιουνίου.

Όπως ανακοινώθηκε, για τέταρτη ημέρα συνεδρίασε η Επιτροπή Μηνύματος της Συνόδου, ενώ ο Σεβασµιώτατος Μητροπολίτης Μαυροβουνίου και Παραθαλασσίας κ. Αµφιλόχιος, ένας εκ των πιο σηµαντικών Ιεραρχών της Εκκλησίας της Σερβίας, προέστη της Θείας Λειτουργίας στην Ιερά Πατριαρχική και Σταυροπηγιακή Μονή Γωνιάς.

Ο Σεβασµιώτατος εξήγησε στους παρισταμένους τη σπουδαιότητα της Αγίας και Μεγάλης Συνόδου, ενώ πρόσθεσε ότι η Σύνοδος θα πραγματοποιηθεί µε τη συγκατοχή και των 14 Ορθοδόξων Αυτοκεφάλων Εκκλησιών.

Τα λόγια του Σεβασµιωτάτου ακολούθησαν το µήνυµα που απηύθυνε ο Μακαριώτατος Πατριάρχης της Σερβίας κ. Ειρηναίος στον Παναγιώτατο Οικουµενικό Πατριάρχη κ. Βαρθολοµαίο επ΄ευκαιρία των ονοµαστηρίων του.

Στο µήνυµά του, ο Πατριάρχης Ειρηναίος διαβεβαίωσε ότι η Εκκλησία της Σερβίας «θα έχει θετική συµβολή στο έργο της Αγίας και Μεγάλης Συνόδου».

Οι εργασίες της επιτροπής μηνύματος θα ολοκληρωθούν στις 16 Ιουνίου.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Comments

Δημοφιλέστερα


To Top