Πολιτική

Συνεδριάζει η ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ υπό τη σκιά του Brexit

2523473.jpg

Συνεδριάζει το Σαββατοκύριακο η Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ υπό τη σκιά της αποχώρησης της Βρετανίας από την Ε.Ε. Οι εργασίες της συνεδρίασης θα ανοίξουν με ομιλία του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα.

Χθες ο πρωθυπουργός, αιφνιδιασμένος από το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος στη Βρετανία, συγκάλεσε σύσκεψη με τους στενούς του συνεργάτες, σε μια προσπάθεια προσέγγισης του αποτελέσματος.

Σε τηλεοπτικό του μήνυμα υπογράμμισε την ανάγκη ενός νέου οράματος και ενός νέου ξεκινήματος για την ενωμένη Ευρώπη. «Είναι αναμφισβήτητα μια δύσκολη ημέρα για την Ευρώπη. Το εγχείρημα της ευρωπαϊκής ενοποίησης δέχτηκε σημαντικό πλήγμα. Η απόφαση του βρετανικού λαού είναι σεβαστή αλλά επιβεβαιώνει μια βαθιά πολιτική κρίση, κρίση ταυτότητας και στρατηγικής για την Ευρώπη», τόνισε ο πρωθυπουργός.

Ο Αλέξης Τσίπρας υπογράμμισε ότι «το βρετανικό δημοψήφισμα είτε θα είναι το ξυπνητήρι της αφύπνισης του υπνοβάτη που πορεύεται στο κενό είτε θα είναι η αρχή μιας πολύ επικίνδυνης και ολισθηρής πορείας για τους λαούς μας».

Γι’ αυτόν τον λόγο, σημείωσε, χρειαζόμαστε άμεσα αλλαγή πορείας, βαθιές δημοκρατικές και προοδευτικές τομές στην Ευρώπη, για να υψώσουμε ένα φράγμα απέναντι στον ευρωσκεπτικισμό και την ακροδεξιά. «Χρειαζόμαστε», τόνισε, «μια μεγάλη αντεπίθεση των προοδευτικών δυνάμεων για να σταματήσει η επέλαση της ακροδεξιάς και του ευρωσκεπτικισμού που βρήκε έδαφος στη λιτότητα».

Τα θέματα που θα απασχολήσουν την Κεντρική Επιτροπή θα είναι, εκτός του Brexit, οι πολιτικές εξελίξεις, οι θέσεις Κ.Ε. για τον προσυνεδριακό διάλογο, το σχέδιο καταστατικού και ο κανονισμός προσυνεδριακών διαδικασιών

Σήμερα οι εργασίες θα διαρκέσουν από τις 9:30-21:00 και την Κυριακή 26 Ιουνίου από τις 10:00-19:00.

Comments

Δημοφιλέστερα

To Top