Πολιτική

Συνεδριάζει το υπουργικό – Σύνθημα Τσίπρα για «φυγή προς τα εμπρός»

12BCC07EBFB8518596F4EF4E379E59E2.jpg

Στο επίκεντρο της συνεδρίασης αναμένεται να βρεθεί ο «οδικός χάρτης» για την επόμενη ημέρα

Σύνθημα για «φυγή προς τα εμπρός» -τόσο στην κοινή γνώμη όσο και στο δοκιμαζόμενο από την ψήφιση σκληρών μέτρων εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ- αναμένεται να δώσει ο πρωθυπουργός στο υπουργικό συμβούλιο το οποίο συνεδριάζει στις 3 μετά το μεσημέρι.

Το Μαξίμου δίνει μεγάλο βάρος στην επικοινωνιακή διαχείριση της «αλλαγής σελίδας», και για το λόγο αυτό, το υπουργικό συμβούλιο θα μεταδοθεί σε απευθείας μετάδοση από την ΕΡΤ.

Στο επίκεντρο
της συνεδρίασης αναμένεται να βρεθεί ο «οδικός χάρτης» για την επόμενη ημέρα, τα νομοσχέδια που πρόκειται να κατατεθούν καθώς και οι οδηγίες που θα δώσει ο κ. Τσίπρας στους υπουργούς, ο οποίος αναμένεται να επιτεθεί εκ νέου στη ΝΔ με αναφορά και στο θέμα των offshore.

Επιπλέον, θα συζητηθεί ο σχεδιασμός για την ανάπτυξη και την κοινωνική πολιτική, ενώ ο κ. Τσίπρας αναμένεται να δώσει οδηγίες στους υπουργούς για μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα και συνεργασία ώστε να δοθεί έμφαση στην επίλυση των προβλημάτων καθημερινότητας των πολιτών. Eπίσης, θα δώσει έμφαση και στην συνταγματική αναθεώρηση. 

Σε ό,τι αφορά τα
νομοσχέδια, ο Αλέξης Τσίπρας θα ανακοινώσει την προώθηση πέντε νομοσχεδίων που θα έρθουν στη Βουλή το αμέσως επόμενο διάστημα. Πρόκειται για τον αναπτυξιακό νόμο, τα αδήλωτα κεφάλαια, το λαθρεμπόριο καπνικών προϊόντων, την επέκταση του πλαστικού χρήματος στις συναλλαγές και τις δημόσιες συμβάσεις.

Comments

Δημοφιλέστερα


To Top