Ελλάδα

Συνελήφθη 53χρονη που εξαπατούσε ηλικιωμενες στην Αττική

ImageHandler.ashx?m=AnchoredFit&f=Ly8xMC

Συνελήφθη, στο Ελληνικό, μία Ελληνίδα 53 ετών για απάτες κατ’ εξακολούθηση, ενώ αναζητούνται οι συνεργοί της. Παράλληλα, στο πλαίσιο της έρευνας συνελήφθη και ένας 42χρονος Έλληνας για αποδοχή και διάθεση προϊόντων εγκλήματος.
 
Σύμφωνα με την αστυνομία, η συλληφθείσα προσέγγισε στην περιοχή της Νίκαιας ηλικιωμένη γυναίκα και προσποιούμενη την υπάλληλο του ΙΚΑ, την εξαπάτησε και της απέσπασε χρυσαφικά ως «εγγύηση», προκειμένου να της παραδώσει δικαιολογητικά του γιού της. Στη συνέχεια μετέβη σε κατάστημα αγοράς χρυσού και τα πούλησε. Ο υπεύθυνος του καταστήματος, ο οποίος δεν καταχώρησε, ως όφειλε, την αγοραπωλησία στα βιβλία, συνελήφθη, ενώ αναζητείται και ο ιδιοκτήτης του καταστήματος.
 
Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, από τις αρχές του 2016, η 53χρονη, από κοινού με άλλους συνεργούς της, μετέβαιναν σε διάφορες περιοχές της Αττικής, όπου εντόπιζαν ηλικιωμένες γυναίκες και προσποιούμενοι τους εφοριακούς ή τους υπαλλήλους του ΙΚΑ, με το πρόσχημα ότι στενό συγγενικό τους πρόσωπο δικαιούται επιστροφής φόρου ή επιδόματος, τους αποσπούσαν χρηματικά ποσά ή κοσμήματα ως «εγγύηση».
 
Από τη μέχρι στιγμής έρευνα, έχουν εξιχνιαστεί εννέα περιπτώσεις, με το χρηματικό όφελος να υπερβαίνει το ποσό των 8.600 ευρώ.
 
Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ενώ συνεχίζεται η έρευνα για τη συμμετοχή τους και σε άλλες παρόμοιες περιπτώσεις.

Συμπληρώστε το email σας για να λαμβάνετε όλη την έκτακτη επικαιρότητα πρώτοι!

Aποστολή

Ακολουθήστε μας στα

Comments

Δημοφιλέστερα

To Top