Ελλάδα

Συνελήφθη άλλο ένα μέλος της σπείρας που εξαπατούσε ηλικιωμένους στην Αττική

ImageHandler.ashx?m=AnchoredFit&f=Ly8xMC

Συνελήφθη στον Χολαργό μια 42χρονη – μέλος σπείρας που εξαπατούσε ηλικιωμένους με το πρόσχημα εμπλοκής σε τροχαίο ατύχημα συγγενικού τους προσώπου. Σε βάρος της σχηματίστηκε ποινική δικογραφία για τα αδικήματα της σύστασης και συμμετοχής σε συμμορία και της απάτης, ενώ αναζητούνται οι συνεργοί της.

Η 42χρονη επιχείρησε να εξαπατήσει ηλικιωμένο, όταν του τηλεφώνησε με απόκρυψη αριθμού και προσποιούμενη την κόρη του, τον ενημέρωσε «κλαίγοντας» ότι ενεπλάκη σε τροχαίο ατύχημα με θανάσιμο τραυματισμό παιδιού. Στη συνέχεια στο τηλέφωνο εμφανίστηκε άλλο μέλος της συμμορίας, το οποίο προσποιούμενο τον αστυνομικό του ζήτησε το χρηματικό ποσό των 20.000 ευρώ, προκειμένου να γλιτώσει το δικαστήριο.

Το θύμα αρχικά πείστηκε και συμφώνησε να του παραδώσει μέρος του χρηματικού ποσού, αλλά στη συνέχεια αντιλήφθηκε την απάτη και ενημέρωσε το Κέντρο της Άμεσης Δράσης. αστυνομικοί της ίδιας υπηρεσίας έσπευσαν άμεσα και ακινητοποίησαν τη 42χρονη έξω από την οικία του θύματος.

Οπως προέκυψε από την έρευνα, το τελευταίο τρίμηνο οι δράστες έπειθαν τα θύματα τους αρχικά για τροχαίο ατύχημα, στο οποίο δήθεν ενεπλάκη με υπαιτιότητά του το παιδί τους και στη συνέχεια, για την αποφυγή περαιτέρω συνεπειών, την καταβολή χρηματικού ποσού, ώστε να παρακαμφθούν οι νόμιμες διαδικασίες. Ταυτόχρονα, με διάφορες δικαιολογίες, απέτρεπαν τους παθόντες να κλείσουν το τηλέφωνο, έτσι ώστε να μην μπορούν να έρθουν σε επικοινωνία με τα παιδιά τους.

Στην περίπτωση που τους έπειθαν, ένας από τους δράστες εμφανιζόταν συνήθως ως μεσάζων αστυνομικός και είτε μετέβαινε στις οικίες τους για την παραλαβή των χρημάτων είτε για να βεβαιωθεί ότι τα θύματα δεν επιτηρούνται από αστυνομικούς, άλλαζε συνεχώς το σημείο συνάντησης.

Από τη μέχρι στιγμής έρευνα έχουν εξιχνιαστεί δεκατρείς περιπτώσεις απάτης.
Η συλληφθείσα οδηγήθηκε στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ο οποίος την παρέπεμψε σε τακτικό ανακριτή.

Συμπληρώστε το email σας για να λαμβάνετε όλη την έκτακτη επικαιρότητα πρώτοι!

Aποστολή

Ακολουθήστε μας στα

Comments

Δημοφιλέστερα


To Top