Διεθνή

Συνομιλίες με τα μικρότερα κόμματα ξεκίνησε ο Ραχόι

rajoy-735x459.jpg

Ο Μαριάνο Ραχόι, ο υπηρεσιακός πρωθυπουργός της Ισπανίας και νικητής των πρόσφατων βουλευτικών εκλογών, ξεκίνησε σήμερα συνομιλίες με τους ηγέτες των άλλων κομμάτων αναζητώντας στήριξη για τον σχηματισμό νέας κυβέρνησης, ανακοίνωσε μια εκπρόσωπος του Λαϊκού Κόμματος (PP).

Τέσσερις ημέρες μετά τις βουλευτικές εκλογές, τις οποίες κέρδισε χωρίς να εξασφαλίσει την πλειοψηφία στο κοινοβούλιο, ο Ραχόι συναντήθηκε σήμερα με τον πρόεδρο της αυτόνομης περιοχής των Καναρίων και ηγέτη του κόμματος «Κανάριος Συνασπισμός» Φερνάντο Κλαβίχο. Το κόμμα αυτό βρίσκεται στον κατάλογο των πολιτικών σχηματισμών με τους οποίους οι Συντηρητικοί θα μπορούσαν να βρουν κοινά σημεία και να συμμαχήσουν ώστε ο Ραχόι να λάβει την ψήφο εμπιστοσύνης του κοινοβουλίου.

Το PP εξέλεξε την Κυριακή 137 βουλευτές, σε σύνολο 350, δηλαδή 14 περισσότερους απ’ όσους είχε μετά τις βουλευτικές εκλογές του περασμένου Δεκεμβρίου.

Ο Ραχόι είχε ανακοινώσει από την Δευτέρα ότι θα ξεκινούσε διαπραγματεύσεις με τα άλλα κόμματα, αρχής γενομένης από το Σοσιαλιστικό (PSOE) που κατέλαβε την δεύτερη θέση στις εκλογές και εξέλεξε 85 βουλευτές.

Comments

Δημοφιλέστερα

To Top