Ελλάδα

Συντριπτική νίκη του ΠΑΜΕ στις εκλογές των εργαζομένων στον Ευαγγελισμό

ImageHandler.ashx?m=AnchoredFit&f=Ly8xMC

Μαζική προσέλευση στις κάλπες και σταθερή πρωτιά στην παράταξη ΕΣΑΚ που στηρίζεται από το ΠΑΜΕ Υγείας-Πρόνοιας, είναι τα δύο χαρακτηριστικά των εφετινών εκλογών στο νοσοκομείο «Ευαγγελισμός» για νέο Διοικητικό Συμβούλιο στο Σωματείο Εργαζομένων.

Οι εργαζόμενοι ανέδειξαν για 6η συνεχή φορά την παράταξη ΕΣΑΚ σε πρώτη δύναμη, επιδοκιμάζοντας με την ψήφο τους  την αγωνιστική στάση της παράταξης αλλά και  τον καρδιολόγο και πρόεδρο του Σωματείου κ. Ηλία Σιώρα.

Ειδικότερα, σε σύνολο 1.606 ψηφισάντων (1.551 έγκυρα, 55 άκυρα-λευκά), η ΕΣΑΚ έλαβε 643 ψήφους έναντι 600, που είχε λάβει στις προηγούμενες αρχαιρεσίες. Της αναλογούν  6 έδρες στο ΔΣ του Σωματείου έναντι 5 που είχε.

Στη δεύτερη θέση παρέμεινε η ΔΑΚΕ (παράταξη που στηρίζεται από τη ΝΔ), η οποία μείωσε της ψήφους από 565 σε 422, χάνοντας μία έδρα (από 5 πήρε 4).

Στην 3η θέση αναδείχθηκε η Ενωτική Πρωτοβουλία με 161 ψήφους έναντι 339 και 1 έδρα έναντι 3. Αντίστοιχα, η Κίνηση Συνεργασίας (νέος συνδυασμός) που στηρίζεται από το ΣΥΡΙΖΑ πήρε 216 ψήφους και 2 έδρες. Κατά τα λοιπά, 109 ψήφους έλαβε η Αγωνιστική Ενότητα που στηρίζεται από την ΠΑΣΚ, ενώ η Ενιαία Κίνηση Εργαζομένων δεν κατάφερε να συγκεντρώσει ψήφους.

Οι δεσμεύσεις της ΕΣΑΚ

Σε ανακοίνωσή της η ΕΣΑΚ τονίζει πως με την ευθύνη που της δίνει η πρώτη θέση στις αρχαιρεσίες στον «Ευαγγελισμό» δεσμεύεται να συνεχίσει την αταλάντευτη πάλη της για προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, άμεση πληρωμή όλων των δεδουλευμένων με προτεραιότητα στους 400 εργολαβικούς εργαζόμενους που τους οφείλονται 3 μήνες, σταθερή και μόνιμη δουλειά για όλους και άμεση επιχορήγηση του νοσοκομείου από τον κρατικό προϋπολογισμό. 

Συμπληρώστε το email σας για να λαμβάνετε όλη την έκτακτη επικαιρότητα πρώτοι!

Aποστολή

Ακολουθήστε μας στα

Comments

Δημοφιλέστερα

To Top