Πολιτική

ΣΥΡΙΖΑ κατά «Νέων» για τη δημοσκόπηση της εφημερίδας

syriza-koymoyndoyroy-3.jpg

Την αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ προκάλεσε δημοσκόπηση που δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα «Τα Νέα», με την Κουμουνδούρου να κάνει λόγο για «άκρως επιλεκτική δημοσιοποίηση ελάχιστων μόνο από τα ευρήματα» και «διεξαγωγή αντικυβερνητικής προπαγάνδας με τα χρήματα των εργαζομένων». Την ίδια ώρα, χαρακτηρίζει «έκθετη» την ηγεσία της ΓΣΕΕ.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ, «η δημοσκόπηση της εταιρείας ALCO που δημοσίευσε η εφημερίδα “Τα Νέα” στη χθεσινή της έκδοση προκαλεί εύλογα ερωτηματικά. Άραγε, η εν λόγω δημοσκόπηση περιελάμβανε μόνο τρεις ερωτήσεις, όσες αυτές που δημοσιεύει η εφημερίδα; Και, αν προφανώς όχι, ποια σκοπιμότητα εξυπηρετεί και σε ποιον κώδικα δεοντολογίας υπακούει η άκρως επιλεκτική δημοσιοποίηση ελάχιστων μόνο από τα ευρήματα;».

Και μάλιστα, αναφέρει η ίδια ανακοίνωση, τη στιγμή που οι πολίτες είδαν στο πρωτοσέλιδο των «Νέων» της 15ης Ιουνίου ένα δημοσκοπικό εύρημα «μπαγιάτικο», αφού η έρευνα, σύμφωνα με την ταυτότητά της, διεξήχθη το διάστημα 30 Μαΐου-3 Ιουνίου, όταν δηλαδή δεν είχε ολοκληρωθεί ακόμα η αξιολόγηση του προγράμματος.

Επιπλέον, «εφόσον η Γενική Συνομοσπονδία Εργατών Ελλάδος πλήρωσε για τη συγκεκριμένη έρευνα, για ποιο λόγο δεν την ανήρτησε στην ιστοσελίδα της, αλλά επέλεξε να τη διοχετεύσει στα “Νέα” και με ποια κριτήρια; Έχει διοχετευθεί η συγκεκριμένη έρευνα και σε άλλα μέσα; Για ποιο λόγο η ΓΣΕΕ δεν προχωρά στη δημοσιοποίηση ολόκληρης της έρευνας;».

Ο ΣΥΡΙΖΑ τονίζει πως «η διεξαγωγή αντικυβερνητικής προπαγάνδας δεν μπορεί να γίνεται με τα χρήματα των εργαζομένων. Η ηγεσία της ΓΣΕΕ είναι έκθετη, όπως και το δημοσιογραφικό συγκρότημα που επέλεξε την ετεροχρονισμένη και επιλεκτική δημοσιοποίηση ευρημάτων. Τα πάντα στο βωμό της εξυπηρέτησης των “φίλων” και “συμμάχων”».

Comments

Δημοφιλέστερα

To Top