Ελλάδα

Τα Χανιά υποδέχονται τον Μίκη

550_334_300278.jpg

Τον σπουδαίο μας μουσικοσυνθέτη Μίκη Θεοδωράκη τιμούν το Σάββατο και την Κυριακή, 4 και 5 Ιουνίου, τα Χανιά, με εκδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν το απόγευμα του Σαββάτου στο Κέντρο Αρχιτεκτονικής Μεσογείου και το βράδυ της Κυριακής στο χωριό Εμπρόσνερος Αποκορώνου.

Στο πρόγραμμα των εκδηλώσεων που θα λάβουν χώρας στο Κέντρο Αρχιτεκτονικής Μεσογείου αναφέρθηκαν σήμερα, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, ο πρόεδρος του συλλόγου «Φίλοι Μίκη Θεοδωράκη», Γιώργος Αγοραστάκης, ο δήμαρχος Χανίων, Τάσος Βάμβουκας και ο πρύτανης του Πολυτεχνείου Κρήτης, Βασίλης Διγαλάκης.

«Ο Μίκης Θεοδωράκης, παρά τη βεβαρημένη κατάσταση της υγείας του, θα βρίσκεται στα Χανιά και αυτό δείχνει την αγάπη και τους δεσμούς που έχει για τον τόπο του», επεσήμανε ο κ. Αγοραστάκης.

«Είναι μεγάλη τιμή για το σύνολο της κοινωνίας η παρουσία του Μίκη», τόνισε, από την πλευρά του, ο κ. Βάμβουκας, κάνοντας γνωστό πως θα απονεμηθεί στον μουσικοσυνθέτη το χρυσό κλειδί της πόλης, ενώ θα ενημερωθεί ότι ο πολυχώρος πολιτισμού του παλιού τελωνείου θα πάρει το όνομά του.

«Ο Μίκης Θεοδωράκης θα τιμηθεί με την ανώτατη διάκριση του Πολυτεχνείου, που είναι η επίδοση του χρυσού μεταλλίου του ιδρύματος για το έργο του και τη γενικότερη στάση του», υπογράμμισε ο κ. Διγαλάκης.

Στο πρόγραμμα των εκδηλώσεων περιλαμβάνεται και επίσκεψη του μουσικοσυνθέτη στο πατρικό σπίτι του, στον Γαλατά, το οποίο μετατρέπεται σε μουσείο και έχουν, ήδη, ολοκληρωθεί οι κτιριακές εργασίες.

Comments

Δημοφιλέστερα

To Top