Ελλάδα

Ταυτίζουν τον Τσίπρα με τον Μαδούρο, αντικαθιστούν με ιδιώτη πάροχο την ΔΕΗ!

Μια διοργάνωση που κάνει την παρθενική της εμφάνιση σε μια συγκυρία που οι βουλευτές και υπουργοί του ΣΥΡΙΖΑ γίνονται δεκτοί στις δημόσιες εμφανίσεις τους με το σήμα της ανοιχτής παλάμης και τους χαιρετισμούς “κλέφτες”, “απατεώνες”, “λαμόγια” και πολλά άλλα ευρηματικά.

Η κυβέρνηση πιστεύει πως πίσω από την διοργάνωση είναι πλούσιοι και βολεμένοι, οι κατ΄εξοχήν ψηφοφόροι του ΝΑΙ στην Ευρώπη, οι οποίοι σύμφωνα με τον Κυρίτση θα πρέπει να οδηγηθούν στην πυρά και να γίνει δήμευση της περιουσίας τους υπέρ των 3.000 δημοσίων υπαλλήλων με πλαστά πτυχία τους οποίους επιχειρεί να κρατήσει στο Δημόσιο η κυβέρνηση τιμώντας τους για το ήθος τους. Η κυβέρνηση θεωρεί δεδομένο ότι πίσω από την εκδήλωση βρίσκεται η Νέα Δημοκρατία και δείχνει προς τη μεριά του Αδωνη Γεωργιάδη.

364b704f775ba3e34b994f7d690aa094_XL (1)

Αυτό όμως που τρομάζει την κυβέρνηση πέρα από τους συνειρμούς περί “Ελληνα Μαδούρο” που θα προκληθούν στην παγκόσμια κοινή γνώμη είναι η οργανωμένη αντίδραση των Μένουμε Ευρώπη στην καθημερινότητα. Η κυβέρνηση τρέμει ένα διαφορετικού τύπου Κίνημα Δεν Πληρώνω το Κράτος του Τσίπρα καθώς υπάρχουν πληροφορίες που θέλουν τους Μένουμε Ευρώπη να φιλοδοξούν να γονατίσουν το φαύλο κράτος και τους οργανισμούς του. Η ΔΕΗ είναι ένας από αυτούς. Προπύργιο του φαύλου πελατειακού κράτους των Φωτόπουλων και του όποτε γουστάρω κατεβάζω τους διακόπτες. Οι ΜΕΝΟΥΜΕ ΕΥΡΩΠΗ λοιπόν εγκαταλείπουν μαζικά την ΔΕΗ προς ιδιώτες παρόχους.

Η ΔΕΗ δεν είναι παρά ένας γίγαντας με ψεύτικά πόδια και με οφειλές 2,7 δις ευρώ σε λογαριασμούς. Η σημαία του πελατειακού κράτους καταρρέει και οι ΜΕΝΟΥΜΕ ΕΥΡΩΠΗ δίνουν την χαριστική βολή. Την ίδια ώρα χιλιάδες Ελληνες ελεύθεροι επαγγελματίες αλλά και νέοι άνθρωποι εγκαταλείπουν την Ελλάδα προς άλλους προορισμούς. Το φαύλο κράτος κάθε μέρα που περνάει έχει απώλειες εσόδων εκατομμυρίων ευρώ. Είναι θέμα μηνών αν όχι ημερών η κατάρρευσή του. Στην σελίδα της εκδήλωσης ΠΑΡΑΙΤΗΘΕΙΤΕ στο fb διαβάζουμε τρεις χαρακτηριστές αναρτήσεις: Συνάντηση μόνον για όσους θέλουν να ξυπνήσουν από τον λήθαργο και να αντιμετωπισουν την βίαιη πραγματικότητα των όσων ζούμε! Για τους υπόλοιπους καθίστε βολικά στο καναπέ ή το κρεβάτι και συνεχίστε τον ύπνο…

Οι Γκέμπελς του Μαξίμου πανικόβλητοι από την μαζική απήχηση της εκδήλωσης στο Σύνταγμα ξεκίνησαν τη γνωστή προπαγάνδα (πιο προβλέψιμος πεθαίνεις) περί πλουσίων και βολεμένων. Ας τους ενημερώσει κάποιος ότι ουδείς εκ των διοργανωτών του event μετέχει σε off shore ούτε έκρυψε εκατομμύρια από το πόθεν έσχες του, ασφαλισμένα σε μητροπόλεις του καπιταλισμού. Αυτά τα κάνουν οι υπουργοί τους.

13312918_1120442081347835_8353012885289934311_n

Με τη γίδα στον ώμο-κουνάνε και το δάχτυλο

Τους τσάκωσαν με τη γίδα στον ώμο-τι γίδα, ολόκληρος δεινόσαυρος. Κι αμέσως τα γνωστά: οι άλλοι, να σας δούμε και άλλα παπάρια μάντολες. Το γελοίο είναι το αντίμετρο. Πλήρης απαγόρευση συμμετοχής στο μετοχικό κεφάλαιο ξένης εταιρείας! Δηλαδή, ούτε μετοχή σε ξένο χρηματιστήριο. Γελοιότητες. Προφανώς και θα έλθει κάτι με μέγιστο ποσοστό, α λα βασικός μέτοχος. Θα επιτρέπεται η συμμετοχή σε αμοιβαία κεφάλαια; Πώς θα τους βρίσκει κανείς όσοι παίζουν ανωνύμως, πίσω από Omnibus accounts και παίρνουν “μέρισμα” από εταιρεία του χρηματιστή τους; Χρυσό, πετρέλαιο και άλλα commodities θα επιτρέπονται;

Παράγωγα, συμβόλαια μεταφορών πλοίων; Forex; Στον υπουργό οικονομικών δεν θα επιτρέπεται να έχει μετοχές ΙΒΜ, θα επιτρέπεται όμως να στοιχηματίζει εναντίον του ευρώ, του νομίσματός μας!

IF

Δηλαδή, για να καταλάβω. Η οικογένεια εφοπλιστών του Σταθάκη (έτσι μας λένε) θα φέρει όλα τα καράβια (όσα είναι) σε ελληνική εταιρεία; Ο Τσακαλώτος θα είναι νόμιμος αν επενδύει σε emerging markets μέσω της Black Rock;

Μαλακίες τούμπανα! Και οφσόρ νάχουν όσοι θέλουν και κόττερα να βάζουν εκεί, βαπόρια ή σπίτια κι ό,τι γουστάρουν. Το πόθεν έσχες να δώσουν σε ανεξάρτητη διεθνή ελεγκτική εταιρεία και όλα θα είναι σένια. Αν τους πιάσουν όμως, δήμευση με συνοπτικές διαδικασίες. Αυτό μάγκες με τη γίδα στον ώμο, γιατί δεν το κάνετε;…απο φίλο σαϊνι

H φιλοκυβερνητική Εφημερίδα των Συντακτών (ρεπορτάζ Νίκος Σβέρκος) συγκρίνει την εκδήλωση ΠΑΡΑΙΤΗΘΕΙΤΕ με τον ξεσηκωμό του λαού της Βενεζουέλας ενάντια στον Μαδούρο. Επικεφαλής του λαικού κινήματος η γοητευτική σύζυγος του έγκλειστου στελέχους της αντιπολίτευσης Λίλιαν Τίντορι (κεντρική photo) ντυμένη στα λευκά.

1i

Δεν υπήρξε άλλωστε η παραμικρή διάψευση για το ρεπορτάζ στο χθεσινό μας φύλλο, όπου γράφαμε ότι διάφορες δυνάμεις της «φιλελεύθερης» παράταξης, υποστηριζόμενες από επιχειρηματικά συμφέροντα, έχουν συστήσει ένα αντικυβερνητικό μέτωπο με στόχο την εμπέδωση του κλίματος ότι η «Ελλάδα κινδυνεύει να γίνει Βενεζουέλα». Σημειώναμε μάλιστα ότι «το μετωπικό αυτό σχήμα σχεδιάζεται να κάνει την εμφάνισή του στα μέσα Ιουνίου με μια μεγάλη πανηγυρική εκδήλωση στην Αθήνα» και εξετάζεται μεταξύ άλλων να απευθυνθεί πρόσκληση στη Λίλιαν Τίντορι, σύζυγο του έγκλειστου στελέχους της αντιπολίτευσης Λεοπόλδο Λόπες. Η επιβεβαίωση του ρεπορτάζ μας προέκυψε και τυπικά από την ανάρτηση στο twitter του αντιπροέδρου της Ν.Δ., Αδώνιδος Γεωργιάδη, που σε πολύ σύντομο χρόνο αναδημοσίευσε το κάλεσμα για συγκέντρωση στο Σύνταγμα στις 15 Ιουνίου με το σύνθημα «Παραιτηθείτε».

ΕΦ. ΣΥΝ.

Στη σχετική δημοσίευση περιγράφεται δε με τον κατάλληλο επικοινωνιακό τρόπο το «πλέγμα» των ζητημάτων στα οποία αντιδρά η συγκεκριμένη κίνηση: «Αύξηση ΕΝΦΙΑ, αμορφωσιά και γκάφες, όλη η χώρα ένα τεράστιο χοτ σποτ, ανεργία, μειώσεις μισθών και συντάξεων, ψέματα, νέοι άμεσοι και έμμεσοι φόροι, μιζέρια, προκλητικές προσλήψεις στο Δημόσιο, εχθροί με όλους τους άλλους λαούς, κάπιταλ κοντρόλς, καμία επένδυση».

Χωρίς να επιθυμούμε να εισέλθουμε σε αξιολογικές κρίσεις για τις υπερσυντηρητικές απόψεις της εν λόγω ομάδας ή για τα ίδια τα επιχειρήματα που χρησιμοποιεί (χαρακτηριστικές οι αναφορές στο προσφυγικό), ενδιαφέρον παρουσιάζει η «σύμπτωση» της φρασεολογίας της κίνησης και κορυφαίων στελεχών της ηγεσίας της Ν.Δ. Αναφέρουμε ενδεικτικά: «Ο ΣΥΡΙΖΑ μοιράζει τη μιζέρια επιλεκτικά και πελατειακά» (Κυριάκος Μητσοτάκης, 30/5/2016), «Παρέδωσα κράτος και το κατάντησαν απέραντο hotspot» (Αντώνης Σαμαράς 6/3/2016), «Υπάρχουν ψέματα, μεγάλα ψέματα και ο κ. Τσίπρας» (Κυριάκος Μητσοτάκης, 8/5/2016), «Η κυβέρνηση βάζει απέναντι τους εταίρους» (Γιώργος Κουμουτσάκος, 12/5/2016). Οι ιθύνοντές της σε έτερες δημοσιεύσεις αναφέρουν ότι στη συγκέντρωσή τους δεν χωράνε «ούτε χρώματα, ούτε κόμματα, ούτε συνδικάτα», παρά «πολίτες μόνο».

lilian-tintori

Αυτό βέβαια δεν εμπόδισε τον Αδωνι Γεωργιάδη, ύστερα από σχετικές αναρτήσεις του altsantiri.gr, να αναπαραγάγει τις συγκεκριμένες δημοσιεύσεις. Ωστόσο μερικές ώρες αργότερα, και αφού το θέμα είχε γίνει αντικείμενο διαδικτυακών συζητήσεων, ο αντιπρόεδρος της Ν.Δ. έσπευσε να ισχυριστεί: «Δεν έχω καμία οργανωτική ή άλλου είδους σχέση με τη συγκεκριμένη συγκέντρωση αλλά προφανώς στηρίζω κάθε ανάλογη». Οι διοργανωτές της διαδήλωσης ανήκουν πάντως σε ένα ευρύ φάσμα πολιτικών αντιλήψεων και επιχειρηματικών δραστηριοτήτων.

Ανάμεσά τους βρίσκονται ο υπεύθυνος πολιτισμού του ΠΑΣΟΚ, Θανάσης Χειμωνάς, καθώς και ο Γιώργος Τσουκαλαδάκης, που διατηρεί εταιρεία εμπορίας κολλαγόνου, με συχνές τηλεοπτικές εμφανίσεις έχοντας στο πλευρό του το μοντέλο και γνωστή υποστηρίκτρια ακροδεξιών πεποιθήσεων Ελλη Παπαγγελή. Οι διοργανωτές συνιστούν μάλιστα στους συμμετέχοντες ορισμένες στυλιστικές επιλογές. «Προαιρετικά τη συγκεκριμένη ημέρα και για να υπάρχει μια σχετική ομοιομορφία, μπορούμε να φοράμε ένα ΛΕΥΚΟ ρούχο ή μπλουζάκι (με στάμπα ή χωρίς) το οποίο και θα συμβολίζει τον ΕΙΡΗΝΙΚΟ χαρακτήρα της συγκέντρωσης» αναφέρουν στο κάλεσμά τους. Το σύνθημα που χρησιμοποιείται δε κατά κόρον είναι το «Maduro Renuncia Ya!», δηλαδή «Μαδούρο Παραιτήσου Τώρα!». Οι αντιστοιχίες προφανείς.

Το σύνθημα «Παραιτηθείτε» σηματοδοτεί προφανώς την ένταση της αντιπολιτευτικής τακτικής της συντηρητικής παράταξης, καθώς ο Κυριάκος Μητσοτάκης και άλλα στελέχη της Ν.Δ. επαναφέρουν καθημερινά με θέρμη το αίτημα για διεξαγωγή εκλογών. «Η ετερόκλητη συμμαχία ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝ.ΕΛΛ. πρέπει να φύγει το γρηγορότερο από την εξουσία αν θέλουμε να βαδίσουμε τον δρόμο της ανάπτυξης. Οσο μένουν, τόσο μεγαλύτερη ζημιά κάνουν στην κοινωνία. Ζητάμε και θα συνεχίσουμε να ζητάμε εκλογές γιατί είναι η μόνη λύση για το αδιέξοδο της χώρας», δήλωσε χαρακτηριστικά. Υπάρχουν όμως και άλλες «συμπτώσεις» ανάμεσα στην κινητοποίηση που διοργανώνεται στο Σύνταγμα στις 15 Ιουνίου και στις διαδηλώσεις που μαίνονται στη Βενεζουέλα από το 2014 εναντίον του Νίκολας Μαδούρο.

Σε ρεπορτάζ της «Wall Street Journal», ο ανταποκριτής στο Καράκας έγραφε στις 30 Μαΐου 2015: «Χιλιάδες διαδηλωτές ντυμένοι στα λευκά φώναζαν συνθήματα και κρατούσαν πλακάτ. […] Οι διοργανωτές της διαδήλωσης κάλεσαν τους συμμετέχοντες να φορέσουν λευκά ρούχα ώστε να συμβολίσουν την ειρήνη». Στη διαδήλωση κεντρική ομιλήτρια ήταν η Λίλιαν Τίντορι, επίσης ντυμένη στα λευκά. Υπενθυμίζεται ότι ο έγκλειστος σύζυγος της Λίλιαν Τίντορι, Λεοπόλδο Λόπες, θεωρείται ο άνθρωπος που κινητοποίησε το 2014 φοιτητές πανεπιστημίων εναντίον του προέδρου της Βενεζουέλας. Σε σημείωμα της αμερικανικής πρεσβείας στο Καράκας, που διέρρευσε από το Wikileaks, ο συντάκτης ανέφερε για τον Λεοπόλδο Λόπες: «Ο νεαρός, δυναμικός δήμαρχος της αντιπολίτευσης του Τσακάο στο Καράκας, Λεοπόλδο Λόπες, που απευθύνθηκε σε φοιτητές κατά τη διάρκεια πρώιμων διαδηλώσεων στην περιοχή όπου εκλέγεται και τους συμβουλεύει ενεργά στα παρασκήνια». Στο ίδιο τηλεγράφημα ο Λόπες περιγράφεται ως «ο καλύτερος δίαυλος προς το φοιτητικό κίνημα». Ορισμένοι ηγέτες μίας εκ των φοιτητικών ενώσεων, της JAVU, η οποία αναφερόταν επίσης στο τηλεγράφημα, υπήρξαν ηγετικά στελέχη του κόμματος του Λόπες.

πηγη kourdistoportocali

Comments

Δημοφιλέστερα


To Top