Διεθνή

Ταξιδεύοντας στην «πιο επικίνδυνη θάλασσα» της Ανταρκτικής

adarktiki9.jpg

Μετά από 6 μέρες ιστιοπλοΐας από το πέρασμα Drake με ισχυρούς ανέμους και τεράστια κύματα, ο φωτογράφος Massimo Rumi μαζί με την ομάδα του έφτασε στη λευκή ήπειρο όπου φωτογράφησε παγόβουνα, πιγκουίνους και τα έρημα πολικά τοπία σε ένα διάστημα τριών εβδομάδων.

Ο φωτογράφος που είναι από την Ιταλία και ζει στο Σίδνεϊ έχει κάνει όλο τον πλανήτη σπίτι του και ταξιδεύει από χώρα σε χώρα απαθανατίζοντας τα τοπία και τον τρόπο ζωής των κατοίκων που συναντά εκεί. Ο Rumi ταξίδεψε για την Ανταρκτική μαζί με άλλα 8 άτομα σε πολύ χαμηλές θερμοκρασίες, με ελάχιστο φως του ήλιου και φυσικά χωρίς να κάνουν καθόλου μπάνιο εφόσον ήταν εν πλω. «Έχω πάει σε περισσότερες από 100 χώρες, αλλά μου έλειπε πραγματικά ένα τέτοιο απομακρυσμένο και σχεδόν ανεξερεύνητο μέρος όπου μπορεί κανείς να ζήσει την πραγματική απομόνωση, όπου τα πάντα είναι άθικτα και μοναδικά».

Οι εικόνες που τράβηξε είναι σίγουρα εντυπωσιακές και δείχνουν αυτή την απομόνωση, με τους πιγκουίνους να δίνουν ζωή στις φωτογραφίες. Ακόμη και όποιος βλέπει τις εικόνες μπορεί να αισθανθεί τις χαμηλές θερμοκρασίες σε ένα ψυχρό τοπίο με παγόβουνα σε ατελείωτες εκτάσεις. Σκοπός του φωτογράφου είναι να μεταδώσει από κάθε τοπίο τα συναισθήματα και όπως λέει χαρακτηριστικά «με τη φωτογραφική του μηχανή να παγώνει τις σπάνιες στιγμές στο χρόνο».

Το να ταξιδεύει στις απομακρυσμένες γωνιές του πλανήτη είναι για αυτόν μια πρόκληση καθώς θέλει να μεταφέρει στον κόσμο τις όμορφες εικόνες. Ωστόσο το ταξίδι είναι πολλές φορές επικίνδυνο αλλά αυτό ποτέ δεν αποτέλεσε ανασταλτικό παράγοντα για τον φωτογράφο που έχει βάλει ως προτεραιότητα να καταγράψει όσο πιο πολλά μέρη του πλανήτη μπορεί. Το αποτέλεσμα πάντως τον ανταμείβει…

adarktiki1.jpgadarktiki2.jpgadarktiki3.jpgadarktiki4.jpgadarktiki5.jpgadarktiki6.jpgadarktiki7.jpgadarktiki8.jpgadarktiki10.jpgadarktiki11.jpgadarktiki12.jpgadarktiki13.jpgadarktiki14.jpgadarktiki15.jpgadarktiki17.jpgadarktiki18.jpgadarktiki19.jpgadarktiki20.jpgadarktiki22.jpgadarktiki23.jpgadarktiki24.jpgadarktiki25.jpgadarktiki26.jpgadarktiki27.jpgadarktiki16.jpg

adarktiki9.jpg

Comments

Δημοφιλέστερα


To Top