Οικονομία

ΤΕΕ: Αναπτυξιακή ημερίδα για τη συνεργασία Ελλάδας – Κύπρου – Ισραήλ

550_334_277444.jpg

Με ιδιαίτερα σημαντικά ονόματα και παράγοντες των τριών χωρών και με έμφαση στους τομείς της ενέργειας, του περιβάλλοντος, της κατασκευής, του τουρισμού και της πολιτιστικής κληρονομιάς προωθείται η συνεργασία των τεχνικών φορέων της Ελλάδας, της Κύπρου και του Ισραήλ.

Η «τριμερής συνεργασία» μεταξύ του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας (ΤΕΕ), του Επιστημονικού Τεχνικού Επιμελητηρίου Κύπρου και της Ένωσης Αρχιτεκτόνων και Μηχανικών Ισραήλ (Association of Engineers, Architects and Graduates in Technological Sciences in Israel) έρχεται να επιστεγάσει την τριμερή συνεργασία των κυβερνήσεων των τριών χωρών σε αυτά τα θέματα που εγκαινιάστηκε πρόσφατα.

Αυτό αποτυπώνεται στη σημερινή εκδήλωση του ΤΕΕ στην Αθήνα (αμφιθέατρο ΤΕΕ, Νίκης 4, Σύνταγμα, ώρες 15:00 με 19:00) με τους αντίστοιχους επιστημονικούς φορείς των άλλων δύο χωρών.

Σύμφωνα με στελέχη του ΤΕΕ αποδίδεται ιδιαίτερη σημασία σε αυτήν την προσπάθεια, καθώς στην πραγματικότητα είναι οι μηχανικοί και τα μέλη των τριών φορέων που θα κληθούν σε τεχνοκρατικό επίπεδο να σχεδιάσουν, να μελετήσουν και να εφαρμόσουν τις όποιες πολιτικές συμφωνίες.

Οι εργασίες θα ξεκινήσουν με χαιρετισμούς του Προέδρου του ΤΕΕ Γεώργιου Στασινού, του Προέδρου του ΕΤΕΚ Στέλιου Αχνιώτη και του Αντιπροέδρου της Association of Engineers, Architects and Graduates in Technological Sciences in Israel Alec Groysman. Η εναρκτήρια ομιλία θα γίνει από την Αντιπρόεδρο του ΤΕΕ και Πρόεδρο της Ελληνικής Πλατφόρμας για την Έρευνα και Τεχνολογία στην Κατασκευή, καθηγήτρια του ΕΜΠ Αντωνία Μοροπούλου. Την ιδιαίτερη σημασία που αποδίδεται σε αυτή τη συνεργασία δείχνει και το υψηλό προφίλ των επίσημων ομιλητών.

Εκ μέρους της ελληνικής κυβέρνησης αναμένεται να χαιρετίσουν στην έναρξη ο υπουργός Επικρατείας, Αλέκος Φλαμπουράρης, η αναπληρώτρια υπουργός Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού, αρμόδια για θέματα Τουρισμού, Έλενα Κουντουρά και η υφυπουργός αρμόδια για θέματα Βιομηχανίας Θεοδώρα Τζάκρη. Τη θεματική ενότητα «Προοπτικές» θα αναπτύξει ο υφυπουργός Εξωτερικών, Δημήτρης Μάρδας.

Την ημερίδα θα χαιρετίσουν εκπρόσωποι των θρησκευτικών ηγεσιών: ο Πατριάρχης Ιεροσολύμων και πάσης Παλαιστίνης, κ. Θεόφιλος, ο Αρχιεπίσκοπος Νέας Ιουστινιανής και πάσης Κύπρου, κ. Χρυσόστομος, ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος, κ. Ιερώνυμος.

Επίσης χαιρετισμό θα απευθύνουν οι εκπρόσωποι Ισραηλινών φορέων στην Ελλάδα: ο Πρόεδρος του Κεντρικού Ισραηλιτικού Συμβουλίου Μωυσής Κωνσταντίνης, η Αντιπρόεδρος του Ελληνο-Ισραηλινού Επιμελητηρίου Εμπορίου και Τεχνολογίας, Έφη Βουδούρη.

Comments

Δημοφιλέστερα

To Top