Ελλάδα

Τέσσερις νεκροί στην επιχείρηση διάσωσης μεταναστών στην Κρήτη

limenikpo-656x410.jpg

Δραματική εξέλιξη παίρνει η επιχείρηση διάσωσης  μεταναστών νότια της Κρήτης. Ο τραγικός απολογισμός του ναυαγίου είναι τέσσερις νεκροί με την επιχείρηση να βρίσκεται ακόμη σε εξέλιξη.

Του ανταποκριτή μας από το flashnews.gr στην Κρήτη

Σύμφωνα με δηλώσεις του λιμενάρχη Ηρακλείου Δημήτρη Σαϊτάκη στο Flashnews.gr, μέχρι στιγμής έχουν διασωθεί 303 άτομα.

Το δουλεμπορικό, ένα ξύλινο αλιευτικό 25 μέτρων, που παρουσίασε μηχανική βλάβη και εξέπεμψε σήμα κινδύνου 60 με 65 ναυτικά μίλια νότια του Λέντα, είναι μισοβυθισμένο και οι μετανάστες, ανάμεσά τους και πολλά παιδιά, έπεσαν στο νερό.

Ο αριθμός των μεταναστών δεν είναι ακόμη γνωστός, ωστόσο οι πρώτες εκτιμήσεις κάνουν λόγο για 700-750 άτομα. Στο σημείο βρίσκονται σκάφη του λιμενικού αλλά και ιδιωτικά σκάφη της περιοχής που προσπαθούν να περισυλλέξουν τους μετανάστες από τη θάλασσα.

Την επιχείρηση διάσωσης συντονίζει ο Θάλαμος Επιχειρήσεων του Υπουργείου Ναυτιλίας, ενώ στο σημείο επιχειρεί και Super Puma. Αξίζει να σημειωθεί πως το τελευταίο χρονικό διάστημα πάνω από 220 πρόσφυγες έχουν αφιχθεί στην Κρήτη.

Μετά το σφράγισμα του Αιγαίου τα κυκλώματα διακινούν πρόσφυγες και μετανάστες στην νοτιοανατολική Μεσόγειο, κυρίως προς Ιταλία, με αποτέλεσμα κάποια σκάφη να καταλήγουν στην Κρήτη, όπου όμως δεν υπάρχει καμία προετοιμασία, πρόβλεψη και υποδομή.

Σύμφωνα με τον βουλευτή Ηρακλείου του ΣΥΡΙΖΑ κ. Σωκράτη Βαρδάκη, έχει ενεργοποιηθεί ο κρατικός μηχανισμός για να αποφασιστεί εάν θα δημιουργηθεί hotspot στην Κρήτη.

Περισσότερα νέα για την Κρήτη στο flashnews.gr

 

Comments

Δημοφιλέστερα

To Top