Πολιτική

Θεοχαρόπουλος: Δεν είναι δυνατόν να περάσουν τα εργασιακά μέτρα

550_334_445165.jpg

 Στα εργασιακά θέματα, την ανεργία, τη μείωση των συντάξεων, τα κόκκινα δάνεια, αλλά και την εκλογολογία του τελευταίου διαστήματος, αναφέρθηκε σήμερα ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ, Θανάσης Θεοχαρόπουλος, κατά τη διάρκεια σύσκεψης στο Εργατικό Κέντρο Βόλου με τον πρόεδρό του, Θανάση Παπαδημόπουλο και μέλη της Δημοκρατικής Συμπαράταξης.

Ο κ. Θεοχαρόπουλος τόνισε, μεταξύ άλλων, ότι «η ανεργία δεν θα αντιμετωπίζεται με διαλέξεις και θεωρίες, αλλά με ένα σχέδιο παραγωγικής ανασυγκρότησης, να αντιληφθούμε πραγματικά τα προβλήματα και πώς μπορούμε να δημιουργήσουμε θέσεις εργασίας. Σήμερα ακούμε τα προβλήματα για να μεταφέρουμε τις προτάσεις και να προσπαθήσουμε να βρούμε λύσεις.

Όπως σημείωσε, η Μαγνησία έχει πολλά να προσφέρει στην περιφερειακή και οικονομική ανάπτυξη, αρκεί να μην δημιουργούνται εμπόδια. «Δεν είναι δυνατόν να περάσουν τα εργασιακά μέτρα που αυτήν τη στιγμή προτείνονται από ορισμένους εταίρους και από το ΔΝΤ. Δεν είναι δυνατόν να συζητούμε σε αυτά τα ποσοστά ανεργίας για ομαδικές απολύσεις, για lock out και για αλλαγή νόμων. Η αλλαγή το μόνο που μπορεί να επιφέρει είναι χειροτέρευση των συνθηκών και των συμβάσεων και όλων των καταστάσεων σε σχέση με τους εργαζομένους» υπογράμμισε.

Όσον αφορά τις εργασιακές σχέσεις, τις συντάξεις και τα κόκκινα δάνεια, ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ υποστήριξε: «Έτσι όπως τέθηκαν τα ζητήματα από τον κ. Τσίπρα στο υπουργικό συμβούλιο, πρέπει να ανησυχούν όλοι οι πολίτες αυτής της χώρας. Το γεγονός ότι δέχτηκε ο κ. Τσίπρας μείωση στις συντάξεις, και για τις υφιστάμενες και για τους νέους συνταξιούχους, και ότι έχουμε αυτήν την αύξηση εισφορών, δείχνει πως όσες περισσότερες ώρες διαρκεί η διαπραγμάτευση, για τον κ. Τσίπρα, τόσο το χειρότερο για το διαπραγματευτικό αποτέλεσμα».

Τέλος, ο κ. Θεοχαρόπουλος μίλησε για την εκλογολογία των τελευταίων ημερών, επισημαίνοντας ότι δεν μπορεί η χώρα να πηγαίνει σε εκλογές κάθε τρεις μήνες. «Αν πάμε σε εκλογές τώρα θα είναι η τρίτη φορά μέσα σε 18 μήνες» είπε χαρακτηριστικά και κάλεσε την αξιωματική αντιπολίτευση «να σοβαρευτεί και να αντιπολιτεύεται, αντί να ζητάει εκλογές».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Comments

Δημοφιλέστερα

To Top