Πολιτική

Θεοδωράκης: Εκβιάζονται μόνο όσοι έχουν σκελετούς στη ντουλάπα τους

2550614.jpg

Την ανάγκη που έχει η Ελλάδα για ένα εκλογικό σύστημα πιο αναλογικό, χωρίς το μπόνους των 50 εδρών αλλά με ένα μικρότερο μπόνους που θα δίνει προβάδισμα στο πρώτο κόμμα επισήμανε στην πρωινή εκπομπή του Mega ο επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης.

Απαντώντας στις διαρροές του Μαξίμου που αναφέρουν ότι υπάρχουν βουλευτές του Ποταμιού οι οποίοι θα ψηφίσουν τον εκλογικό νόμο που θα φέρει ο κ. Τσίπρας, ο κ.Θεοδωράκης είπε ότι εκβιάζονται μόνο όσοι έχουν σκελετούς στη ντουλάπα τους.

Αναφερόμενος στα όσα συζήτησε χθες με τον κ.Τσίπρα, ο επικεφαλής του Ποταμιού, ανέφερε ότι του παρουσίασε την άποψη του Ποταμιού, η οποία αποτελεί απόφαση και της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, όπως και του Συνεδρίου, για ένα εκλογικό σύστημα με 3% όριο εισόδου στη Βουλή, ψήφο στους ομογενείς, ψήφο στους δεκαεπτάρηδες, σπάσιμο των μεγάλων περιφερειών και μπόνους μιας έδρας για κάθε 2% που θα λαμβάνει το πρώτο κόμμα. «Ένα κόμμα που θα πάρει 40% θα λάβει ως μπόνους 20 έδρες» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Αναφερόμενος σε πληροφορίες που θέλουν τον κ.Λεβέντη αλλά και το ΠΑΣΟΚ να ψηφίζουν την πρόταση του κ.Τσίπρα για απλή αναλογική ο επικεφαλής του Ποταμιού απάντησε ότι το ΠΑΣΟΚ κυβέρνησε με συνθήματα ενισχυμένης αναλογικής και τώρα μιλάει για απλή αναλογική, όμως το Ποτάμι δεν θα συνηγορήσει στη διάλυση της χώρας με τον κατακερματισμό του πολιτικού συστήματος και δεν αλλάζει άποψη ανεξαρτήτως αν η πρόταση του κ.Τσίπρα του δίνει 2 ή 3 έδρες παραπάνω.

Comments

Δημοφιλέστερα

To Top