Πολιτική

Θεοδωράκης: Να μειωθεί το μπόνους των 50 εδρών σε 15-25 έδρες

550_334_513168.jpg

«Μπορούμε να φτάσουμε τόσο κοντά όσο να ακούσουμε τις προτάσεις του αλλά όχι τόσο κοντά, όσο να συνεργαστούμε με μια τόσο κακή κυβέρνηση. Δεν γοητευόμαστε από τον πρωθυπουργό απλά και μόνο επειδή θα συζητήσουμε για τον εκλογικό νόμο», δήλωσε ο επικεφαλής του Ποταμιού, Σταύρος Θεοδωράκης.

Εν όψει της συνάντησης της Παρασκευής με τον πρωθυπουργό, ανέφερε ότι είναι καχύποπτος καθώς δεν γνωρίζει τι προτείνει η κυβέρνηση και τόνισε ότι, ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ στοιχειωδώς, θα έπρεπε να είχαν παρουσιάσει το πλαίσιο στο οποίο θα κινηθεί η πρότασή τους για τον εκλογικό νόμο. Επέκρινε όμως, και την αξιωματική αντιπολίτευση η οποία όπως είπε, παίζει “κρυφτούλι”.

Ο Σταύρος Θεοδωράκης μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΙ είπε πως το Ποτάμι προτείνει: «Μένει το 3% για την είσοδο ενός κόμματος στη Βουλή, μειώνεται το μπόνους των 50 εδρών σε 15-25 έδρες, πρέπει να σπάσουν οι περιφέρειες και να αποσαφηνιστεί το αν θα υπάρχουν λίστες ή σταυρός, όπως επίσης και το αν θα ψηφίζουν οι Ελληνες του εξωτερικού και για πόσες έδρες». Πρότεινε επίσης, 5 έδρες να εκλέγονται από τους κατοίκους του εξωτερικού.

Αναφερόμενος στην επίσκεψη του Ζ.Κ. Γιούνκερ είπε ότι: «O πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Ένωσης είπε ό,τι περίπου λέμε εμείς, ότι με αυτό το πρόγραμμα θα ζήσουμε και το ότι η αλλαγή του προγράμματος είναι έξω από την πραγματικότητα», καταρρίπτοντας τις οποίες υποσχέσεις της αντιπολίτευσης για αλλαγές στα συμφωνηθέντα.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Comments

Δημοφιλέστερα

To Top