Ελλάδα

Θέρμη: Συνεχίζονται οι αντιδράσεις κατοίκων για το κέντρο υποδοχής προσφύγων

ImageHandler.ashx?m=AnchoredFit&f=Ly8xMC

Συνεχίζονται οι αντιδράσεις κατοίκων της Θέρμης, των Βασιλικών και της Σουρωτής, ενάντια στη δημιουργία του κέντρου υποδοχής προσφύγων στις παλιές σιταποθήκες Κορδογιάννη.

Το πρωί κάτοικοι των περιοχών αυτών συγκεντρώθηκαν στην πλατεία της Θέρμης και πραγματοποίησαν πορεία μέχρι το πολιτιστικό κέντρο της περιοχής, όπου και έκαναν συμβολικά παράσταση διαμαρτυρίας.

Οι κάτοικοι υποστηρίζουν οτι, ενώ αρχικά ο δήμαρχος Θέρμης τους ενημέρωσε ότι στον συγκεκριμένο χώρο θα φιλοξενηθούν 1.000-1.500 άτομα, έγγραφο υπουργείου κάνει λόγο για φιλοξενία 3.000 ατόμων.

Οι ίδιοι χαρακτηρίζουν τις εγκαταστάσεις ακατάλληλες, αναφέροντας επίσης ότι αυτές βρίσκονται κοντά σε περιοχή με σχολεία, σε χώρους με ζώα και σε εκτάσεις που καλλιεργούνται οπωροκηπευτικά.

Επιπλέον, επικαλούνται το σχέδιο της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Κεντρικής Μακεδονίας για την ισοκατανομή προσφύγων σε όλες τις περιφέρειες και σύμφωνα με αυτόν, όπως λένε, στη Θέρμη αναλογούν 241 άτομα. ‘«Μια περιοχή 800 κατοίκων δεν γίνεται να φιλοξενήσει 3.000» τονίζουν οι διαμαρτυρόμενοι κάτοικοι.

Ζητούν τέλος να τηρηθεί ο αριθμός που αναλογεί στην περιοχή, να διασφαλιστούν ανθρώπινες συνθήκες διαβίωσης για τους πρόσφυγες και να υπάρχουν επαρκή μέτρα αστυνόμευσης.

Συμπληρώστε το email σας για να λαμβάνετε όλη την έκτακτη επικαιρότητα πρώτοι!

Aποστολή

Ακολουθήστε μας στα

Comments

Δημοφιλέστερα

To Top