Ελλάδα

Θεσμική εκτροπή από Πολάκη καταγγέλλουν δικαστές και εισαγγελείς

A2AFB0ECB29892F91355DF9DEE455B48.jpg

Την οργή της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων προκάλεσαν οι δηλώσεις του αναπληρωτή υπουργού Υγείας περί συμμετοχής πολλών δικαστικών σε παραδικαστικά κυκλώματα, τις οποίες χαρακτηρίζουν θεσμική εκτροπή, ζητώντας παρέμβαση του Προέδρου της Δημοκρατίας ως εγγυητή του πολιτεύματος.

Για θεσμική εκτροπή κάνουν λόγο οι δικαστές σχετικά με τις δηλώσεις του αναπληρωτή υπουργού Υγείας Παύλου Πολάκη περί συμμετοχής μεγάλης μερίδας δικαστών σε παραδικαστικά κυκλώματα.

Σε ανακοίνωση τους, που υπογράφει ο νέος Πρόεδρος της Ενώσεως Δικαστών και
Εισαγγελέων Χριστόφορος Σεβαστίδης, γίνεται λόγος για θεσμική εκτροπή και ζητείται η παρέμβαση του Προέδρου της Δημοκρατίας ως εγγυητή του πολιτεύματος.

«Οι δικαστές και εισαγγελείς της χώρας, που επιτελούν με αμεροληψία το συνταγματικό τους καθήκον, δεν ανέχονται στο εξής τέτοιου είδους συκοφαντικές δηλώσεις. Ζητούμε πλέον την παρέμβαση του Προέδρου της Δημοκρατίας, ο οποίος ως εγγυητής του Πολιτεύματος θα πρέπει να λάβει θέση»

Αναλυτικά η ανακοίνωση

Οι χθεσινές απαράδεκτες δηλώσεις του Αναπληρωτή Υπουργού Υγείας κ. Πολάκη περί παραδικαστικών κυκλωμάτων χωρίς την επίκληση κανενός στοιχείου και χωρίς αναφορά σε συγκεκριμένα άτομα δεν αποτελεί απλά ένα ακόμα φραστικό ατόπημα, αλλά συνιστά θεσμική εκτροπή.

Οι δικαστές και εισαγγελείς της χώρας, που επιτελούν με αμεροληψία το συνταγματικό τους καθήκον, δεν ανέχονται στο εξής τέτοιου είδους συκοφαντικές δηλώσεις. Ζητούμε πλέον την παρέμβαση του Προέδρου της Δημοκρατίας, ο οποίος ως εγγυητής του Πολιτεύματος θα πρέπει να λάβει θέση.

Ο Αναπληρωτής Υπουργός Υγείας οφείλει ή να ανακαλέσει τις δηλώσεις του ή να καταγγείλει τους επίορκους Δικαστές, εφόσον γνωρίζει τέτοιους. Η ελληνική κοινωνία περιβάλλει με απόλυτη εμπιστοσύνη το Δικαστικό Σώμα που στέκεται πάντα φρουρός της διασφάλισης της ελευθερίας και των δικαιωμάτων των πολιτών.

Comments

Δημοφιλέστερα


To Top