Ελλάδα

Θεσσαλονίκη: Διπλή σύλληψη για ληστείες σε σούπερ μάρκετ

550_334_2892.jpg

Δύο άνδρες ταυτοποιήθηκαν και συνελήφθησαν ως δράστες ένοπλων ληστειών που διαπράχθηκαν τους τελευταίους μήνες σε σούπερ μάρκετ της Θεσσαλονίκης.

Συνολικά εξιχνιάστηκαν δέκα ληστείες, με συνολική λεία που προσεγγίζει τις 21.000 ευρώ, ενώ σε βάρος των δύο συλληφθέντων, 54 και 34 ετών, σχηματίστηκε δικογραφία για εγκληματική οργάνωση και κατά περίπτωση για παραβάσεις των νόμων περί όπλων και ναρκωτικών.

Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, ο 54χρονος, από τον περασμένο Σεπτέμβριο έως τα μέσα του Ιανουαρίου του φετινού έτους, κατηγορείται ότι διέπραξε τέσσερις ληστείες σε σούπερ μάρκετ στο πολεοδομικό συγκρότημα της Θεσσαλονίκης, όπου φαίνεται ότι εισήλθε, έχοντας καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου του, ενώ υπό την απειλή όπλου απέσπασε από τα ταμεία συνολικά 3.912 ευρώ.

Μάλιστα, σύμφωνα με τη δικογραφία, σε μία από τις περιπτώσεις κρατούσε δύο πιστόλια, ενώ σε μία άλλη πυροβόλησε στον αέρα για εκφοβισμό.

Στη συνέχεια, ο 54χρονος φέρεται ότι συγκρότησε δίδυμο με τον 34χρονο και από κοινού κατηγορούνται ότι διέπραξαν έξι ένοπλες ληστείες σε σούπερ μάρκετ της πόλης, κατά το διάστημα από το Φεβρουάριο έως το Μάιο της τρέχουσας χρονιάς.

Από τα ταμεία των καταστημάτων-«στόχων» απέσπασαν 16.914 ευρώ, ενώ σε δύο περιπτώσεις, πάλι ο 54χρονος, έβαλλε από μία φορά στον αέρα για εκφοβισμό.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Αστυνομίας, στην κατοχή του 54χρονου και σε έρευνα που έγινε στο σπίτι και το αυτοκίνητό του, κατασχέθηκαν τέσσερα μικροδέματα ηρωίνης, συνολικού βάρους 3,1 γραμ., και μία θήκη μεταφοράς αεροβόλου όπλου, ενώ διαπιστώθηκε ότι εκκρεμούσε εναντίον του απόφαση με την οποία καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης δέκα μηνών για σωματική βλάβη από αμέλεια.
 
Από την Αστυνομία κατασχέθηκε το παραπάνω όχημα, που εκτιμάται ότι χρησιμοποιήθηκε ως μέσο προσέγγισης και διαφυγής κατά την τέλεση των ληστειών.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Comments

Δημοφιλέστερα

To Top