Ελλάδα

Θεσσαλονίκη: νέα υπόθεση παιδικής πορνογραφίας

ImageHandler.ashx?m=AnchoredFit&f=Ly8xMC

Δικογραφία σε βάρος ενός 32χρονου για κατοχή και διακίνηση υλικού παιδικής πορνογραφίας σχηματίσθηκε από την Υποδιεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος Βορείου Ελλάδας, στη Θεσσαλονίκη. Η εμπλοκή του κατηγορούμενου στην υπόθεση διαπιστώθηκε στο πλαίσιο διεθνούς επιχείρησης.

Σύμφωνα με την αστυνομία, στη διάρκεια πολύμηνων διαδικτυακών ερευνών σε υπηρεσίες και ιστότοπους, που έγιναν σε συνεργασία με διωκτικές άλλων χωρών, διαπιστώθηκε ότι ο 32χρονος ήταν μεταξύ των χρηστών που κατείχαν και είχαν πρόσφορο προς διαμοιρασμό υλικό παιδικής πορνογραφίας.

Τα ηλεκτρονικά ίχνη του εντοπίστηκαν και ενημερώθηκε η αρμόδια Εισαγγελία Πρωτοδικών, από την οποία εκδόθηκε σχετικό βούλευμα για την άρση του απορρήτου των επικοινωνιών. Ετσι, αστυνομικοί πήγαν χθες στο σπίτι του κατηγορούμενου στη Θεσσαλονίκη, όπου, κατά τον επιτόπιο έλεγχο στα ψηφιακά μέσα που  κατείχε και διαχειριζόταν, ταυτοποιήθηκε η εμπλοκή του.

Στη διάρκεια της έρευνας, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν σκληρός εξωτερικός σκληρός δίσκος, δύο εσωτερικοί σκληροί δίσκοι, usb Flash Drive και ένα smartphone.

Τα κατασχεθέντα αυτά ψηφιακά μέσα θα αποσταλούν στoν Τομέα Εξέτασης Ψηφιακών Πειστηρίων του Τμήματος Εργαστηρίων της Υποδιεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών Βορείου Ελλάδος, για περαιτέρω εργαστηριακή διερεύνηση, ενώ η δικογραφία διαβιβάσθηκε στον Εισαγγελέα.

Συμπληρώστε το email σας για να λαμβάνετε όλη την έκτακτη επικαιρότητα πρώτοι!

Aποστολή

Ακολουθήστε μας στα

Comments

Δημοφιλέστερα


To Top