Ελλάδα

Θεσσαλονίκη: Πάνω από το 10% της ετήσιας βροχόπτωσης μέσα σε 2 μέρες

6C345349653A1A603D94B0512B597FAE.jpg

Πενήντα δύο χιλιοστά βροχής έπεσαν στην πόλη της Θεσσαλονίκης από το πρωί της Δευτέρας μέχρι το πρωί της Τετάρτης, σύμφωνα με τις καταγραφές του Τομέα Μετεωρολογίας και Κλιματολογίας του Τμήματος Γεωλογίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

Πενήντα δύο χιλιοστά βροχής έπεσαν στην πόλη της Θεσσαλονίκης από το πρωί της Δευτέρας μέχρι το πρωί της Τετάρτης, σύμφωνα με τις καταγραφές του Τομέα Μετεωρολογίας και Κλιματολογίας του Τμήματος Γεωλογίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

Οι βροχοπτώσεις αυτές ξεπερνούν σε ποσοστό το 10% της ετήσιας ποσότητας βροχής που δέχεται η Θεσσαλονίκη. Το ποσοστό αυτό είναι πολύ μεγαλύτερο από τον μέσο όρο των βροχοπτώσεων των Ιουνίων της τελευταίας τριακονταετίας για την ίδια περιοχή, που διαμορφώνεται στα 39,5 χιλιοστά προσθέτει.

Το ίδιο σκηνικό του καιρού θα συνεχιστεί, σύμφωνα με τους μετεωρολόγους, για τις επόμενες τρεις με τέσσερις μέρες. 

Όταν σε μία μητροπολιτική περιοχή, όπως η Θεσσαλονίκη, πέφτει τόσο νερό, το περισσότερο από αυτό φεύγει σαν απορροή και δεν απορροφάται από τον υδροφόρο ορίζοντα ώστε να χρησιμοποιηθεί σε διαστήματα έλλειψης νερού, σχολιάζει ο καθηγητής μετεωρολογίας και κλιματολογίας, Θεόδωρος Καρακώστας, που υπογραμμίζει την ανάγκη κατασκευής ταμιευτήρων νερού. 

Comments

Δημοφιλέστερα

To Top