Ελλάδα

Θεσσαλονίκη: Στην ουρά οι άποροι για λίγα τρόφιμα

550_334_88990.jpg

Αγανάκτηση, ταλαιπωρία, ατελείωτες ουρές και εκνευρισμός, επικράτησαν το πρωί για χιλιάδες πολίτες του δήμου Θεσσαλονίκης, που έσπευσαν να εξασφαλίσουν λίγα τρόφιμα, στη διανομή τροφίμων, φρούτων – λαχανικών, ελαιολάδου, κοτόπουλου, τυριού και ειδών βασικής υλικής συνδρομής, που πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο υλοποίησης του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Επισιτιστικής και Βασικής Υλικής Συνδρομής για το Ταμείο Ευρωπαϊκής Βοήθειας για τους Απόρους (ΤΕΒΑ/FEAD), στο περίπτερο 16 της ΔΕΘ.

Οι 9.196 ωφελούμενοι του δήμου βρέθηκαν από πολύ νωρίς στον χώρο διανομής τροφίμων, σχηματίζοντας ουρές δεκάδων μέτρων.

Αρχικά παρουσιάστηκε μικρή καθυστέρηση με τη διανομή του τυριού και των ειδών ψυγείου, λόγω βλάβης του φορτηγού που μετέφερε τα συγκεκριμένα τρόφιμα, όμως γρήγορα το πρόβλημα αποκαταστάθηκε και η κατάσταση ομαλοποιήθηκε.

Ωστόσο η ζέστη στάθηκε ο μεγαλύτερος παράγοντας εκνευρισμού για χιλιάδες πολίτες όλων των κατηγοριών και κυρίως για τους ηλικιωμένους, αφού οι συνθήκες δεν ήταν ιδανικές.

Επιπλέον κάποιοι ανέφεραν ότι αρκετά τρόφιμα ήταν «χτυπημένα» και σε όχι καλή κατάσταση.

«Σήμερα είναι η τρίτη διανομή που γίνεται στα πλαίσια υλοποίησης του Επιχειρησιακού Προγράμματος Επισιτιστικής και Βασικής Υλικής Συνδρομής για το Ταμείο Ευρωπαϊκής Βοήθειας για τους Απόρους.

Είναι η σύμπραξη συνολικά του ανατολικού τομέα της Θεσσαλονίκης, έχοντας συνεργασία και με άλλους δήμους της ανατολικής πλευράς της πόλης. Είχαμε ένα πρόβλημα με τη διανομή του τυριού, γιατί υπήρξε αβαρία στο φορτηγό.

Ομως, σύντομα λύθηκε. Χρειαζόταν μόνο λίγη υπομονή.

Το σίγουρο είναι ότι δεν θα τελειώσει η διαδικασία αν δεν πάρουν τρόφιμα όλοι οι δικαιούχοι.

Να επισημάνουμε ότι τρόφιμα παίρνουν μόνο όσοι δικαιούνται» ανέφερε η αντιδήμαρχος Θεσσαλονίκης, υπεύθυνη για την κοινωνική πολιτική του δήμου, Καλυψώ Γούλα.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Comments

Δημοφιλέστερα


To Top