Οικονομία

Θετικός ο Κατρούγκαλος για Επαγγελματικό Ταμείο Υγειονομικών

550_334_502584.jpg

Το «πράσινο φως» για τη δημιουργία Επαγγελματικού Ταμείου ως καθολικού διαδόχου του Ταμείου Πρόνοιας και της Στέγης των Υγειονομικών έδωσε ο Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων στους τέσσερις Προέδρους των Δευτεροβαθμίων Υγειονομικών Φορέων, σύμφωνα με ανακοίνωση του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου.

Οπως επισημαίνεται στην ανακοίνωση, «ο Υπουργός Εργασίας κ. Γιώργος Κατρούγκαλος συναντήθηκε, την Πέμπτη 23.6.2016 και ώρα 14.30, με τους Προέδρους των Δευτεροβάθμιων Υγειονομικών Φορέων, και συγκεκριμένα με τον κ. Μιχαήλ Βλασταράκο του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου, τον κ. Αθανάσιο Κατσίκη της Ελληνικής Οδοντιατρικής Ομοσπονδίας, τον κ. Κωνσταντίνο Λουράντο του Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου και την κυρία Αθηνά Τραχήλη του Πανελληνίου Κτηνιατρικού Συλλόγου.

Στη συνάντηση συμμετείχαν επίσης ο κ. Ν. Φράγκος Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου, ο κ. Ζήσης Δέσπος, Σύμβουλος του Υπουργού, ο κ. Σεραφείμ Ζήκας, μέλος του Δ.Σ. του Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου και η κυρία Μάγδα Βουδούρη, μέλος του Πανελληνίου Κτηνιατρικού Συλλόγου.

Ο Υπουργός εξέφρασε στους εκπροσώπους των Υγειονομικών Φορέων την θετική του άποψη για τη δημιουργία του Επαγγελματικού Ταμείου.
 
Οι συζητήσεις θα συνεχιστούν και σε τεχνικό επίπεδο με τον Γεν. Γραμματέα κ. Φράγκο, προκειμένου το Ταμείο το οποίο θα δημιουργηθεί (αφού προηγηθεί αναλογιστική μελέτη όπως προβλέπεται από το Νόμο), να έχει την αναγκαία στήριξη, μέσα από τα αποθεματικά του και το ποσοστό της ακίνητης περιουσίας.

Θεωρούμε ότι η δημιουργία Επαγγελματικού Ταμείου με σωστές διαδικασίες και ενίσχυσή του μέσα από τη περιουσία του, θα δημιουργήσει προϋποθέσεις για παλαιότερους και νεώτερους επιστήμονες, ικανοποιητικότερης απόδοσης, όσον αφορά τις παροχές του Ταμείου Πρόνοιας και της Στέγης.

Τα Διοικητικά Συμβούλια των τεσσάρων Φορέων, θα συζητήσουν το θέμα και θα αναλάβουν τις πρωτοβουλίες εκείνες που χρειάζονται, προκειμένου να υλοποιηθεί η ανωτέρω πρόθεση δημιουργίας Επαγγελματικού Ταμείου.

Και οι τέσσερις Υγειονομικοί Φορείς, θεωρούμε θετική εξέλιξη «το πράσινο φως» το οποίο άναψε ο Υπουργός Εργασίας, για τη δημιουργία Επαγγελματικού Ταμείου, στα πλαίσια του Νόμου 3029/2002.»

ΠΗΓΗ: Euro2day

Comments

Δημοφιλέστερα

To Top