Ελλάδα

Τηλεφωνικό bullying από την εφορία σε 83.000 φορολογούμενους

ImageHandler.ashx?m=AnchoredFit&f=Ly8xMC

Τηλεφωνικό… bullying σε περισσότερους από 83.000 πολίτες που χρωστούν στην εφορία πραγματοποιούν οι υπηρεσίες του υπουργείου Οικονομικών, θέλοντας να τους πιέσουν να εκπληρώσουν άμεσα τις φορολογικές τους υποχρεώσεις, με σκοπό να συγκεντρωθούν 4 δισ. ευρώ από παλαιά και νέα ληξιπρόθεσμα.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του «Ελεύθερου Τύπου», οι υπηρεσίες της Διεύθυνσης Φορολογικής Συμμόρφωσης της ΓΓΔΕ, εφαρμόζοντας μεθόδους παρόμοιες με εκείνες των εισπρακτικών εταιρειών, καλούν αυτές τις μέρες σε σταθερά και κινητά χιλιάδες φορολογούμενους οι οποίοι δεν υπέβαλαν εμπρόθεσμα δηλώσεις ΦΠΑ ή Φόρου Μισθωτών Υπηρεσιών, αλλά και όσους άφησαν απλήρωτα ποσά ΦΠΑ.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες, οι υπάλληλοι της ΔΦΣ ασκούν έντονη ψυχολογική πίεση στους οφειλέτες, προκειμένου να προχωρήσουν στην αποπληρωμή των χρεών τους. Η νέα αυτή τακτική του τηλε… bullying, εντάχθηκε στο Επιχειρησιακό Σχέδιο Δράσεων της ΓΓΔΕ για το 2016.

Έτσι, με την κυβέρνηση να ασκεί ψυχολογική πίεση στους πολίτες για την αύξηση της εισπραξιμότητας των μνημονιακών φόρων που τους έχει επιβάλλει, πολλοί από τους οφειλέτες διαβεβαιώνουν -ακόμη και αν δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα- ότι θα τακτοποιήσουν τις οφειλές τους, υπό τον φόβο των κατασχέσεων εισοδήματος, καταθέσεων και του πλειστηριασμού περιουσιακών στοιχείων.

Συμπληρώστε το email σας για να λαμβάνετε όλη την έκτακτη επικαιρότητα πρώτοι!

Aποστολή

Ακολουθήστε μας στα

Comments

Δημοφιλέστερα


To Top