Ελλάδα

Τηλεοπτικός παραγωγός ο 72χρονος που αυτοκτόνησε στο Γηροκομείο Αθηνών

girokomio.medium.jpg

Η συγκλονιστική ιστορία ενός ανθρώπου που ασχολήθηκε με τις τηλεοπτικές παραγωγές, κρύβεται πίσω από τον 72χρονο άνδρα που αυτοκτόνησε στο Γηροκομείο Αθηνών.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της «Espresso» πρόκειται για τον πρώην επιχειρηματία Αντώνη Μ. ο οποίος ήταν παραγωγός σήριαλ και πρώην ιδιοκτήτης χρηματιστηριακής εταιρίας.

«Δεν ήταν μόνιμος τρόφιμος. Τον φιλοξενούσαμε και προσπαθούσαμε να τον βοηθήσουμε. Του είχαμε νοικιάσει ένα σπιτάκι για να μένει. Μάλιστα, το έφτιαχνε και σε λίγες ημέρες θα πήγαινε εκεί» αποκάλυψε στην «Espresso» ο πρόεδρος του Γηροκομείου Αθηνών, π. Προκόπιος Μπούμπας. Ο αυτόχειρας άφησε πίσω του ένα συγκλονιστικό σημείωμα, στο οποίο ανέφερε ότι δεν ζητά ευθύνες, ούτε «συγγνώμη» από κανέναν. «Σας παρακαλώ, μην το πείτε στην κόρη μου» φέρεται ότι έγραψε στο χειρόγραφο, έχοντας σημειώσει κάποια ονοματεπώνυμα και τηλέφωνα (πιθανότατα) φίλων του.

Ο Αντώνης Μ., «ένας άνδρας με τρόπους και αρχές, κύριος της παλιάς καλής Αθήνας», όπως χαρακτηριστικά είπαν στην «Espresso» άνθρωποι που τον γνώριζαν, δραστηριοποιείτο για χρόνια στον χώρο των τηλεοπτικών παραγωγών.

Στη συνέχεια αποφάσισε να επενδύσει στον χρηματιστηριακό τομέα, όμως φαίνεται ότι το νέο επιχειρηματικό ξεκίνημά του «ναυάγησε» και έχασε τα πάντα. Έδωσε τον δικό του αγώνα για να σώσει την εταιρεία αλλά δεν τα κατάφερε. Ένας φίλος του, δικηγόρος, τον είχε συνοδεύσει στις 19 Απριλίου στο γηροκομείο, ζητώντας από το διοικητικό συμβούλιο να τον βοηθήσει, έστω για να έχει κάπου να μείνει και ένα πιάτο φαγητό. Η διοίκηση δέχτηκε να του παράσχει φροντίδα και έτσι ο 72χρονος έκανε σπίτι του το Γηροκομείο Αθηνών.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο άτυχος άνδρας (που συνήθιζε να παίζει τάβλι με έναν τρόφιμο του γηροκομείου) ήταν πάντα καλοντυμένος και ευγενικός. Στο δωμάτιό του είχε υπολογιστή, ένα μεγάλο γραφείο, αλλά και πολλά βιβλία και cds.

«Ήταν ένας αξιοπρεπής άνθρωπος. Όταν ήταν παραγωγός-κινηματογραφιστής, όλα τού πήγαιναν καλά. Είχε ένα υπέροχο σπίτι, μια καλή ζωή» πρόσθεσε η ίδια πηγή στην «Espresso». Μάλιστα φαίνεται πως τον τελευταίο καιρό, ο 72χρονος έκανε προσπάθειες να πάρει μια δουλειά από το Δημόσιο και προσπαθούσε να μαζέψει τα έγγραφα, έχοντας προσκομίσει ακόμη και χαρτί ότι έμενε στο γηροκομείο.

Για τις συνθήκες κάτω από τις οποίες έβαλε τέλος στη ζωή του ο 72χρονος παρενέβη ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Ξανθός και έτσι χθες μετέβη στο Γηροκομείο Αθηνών κλιμάκιο του Σώματος Επιθεωρητών Υπηρεσιών Υγείας – Πρόνοιας (ΣΕΥΥΠ).

Comments

Δημοφιλέστερα

To Top