Ελλάδα

Την αναθεώρηση της απόφασης του ΥΠΠΑΙΔ για τα πλαστά πτυχία ζητά το ΟΕΕ

0AF1EA92263639760683FA75618B275A.jpg

Ο ΟΕΕ με ανακοίνωσή του λέει πως τέτοιες ενέργειες, όπως αυτές από πλευράς του υπουργείου Παιδείας, δεν εξυπηρετούν τις αρχές της διαφάνειας, της αξιοκρατίας, της ισότητας και του δημοσίου συμφέροντος και τελικά οδηγούν σε φαινόμενα διαφθοράς και διαπλοκής».

Την αναθεώρηση της απόφασης του Υπουργείου Παιδείας η οποία δίνει το δικαίωμα σε 2.500 υπαλλήλους του Δημοσίου, που κατέχουν πλαστούς τίτλους σπουδών, να διαγωνιστούν σε ειδικές εξετάσεις και να παραμείνουν στις θέσεις τους, ζητά η κεντρική διοίκηση του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδος.

Το επιμελητήριο δηλώνει αντίθετο για μία τέτοια εξέλιξη, δεδομένου – όπως υποστηρίζει – ότι ήταν ο πρώτος φορέας, ο οποίος προέβη από το 2006, για λόγους διαφάνειας και δημοσίου συμφέροντος, στην αυτεπάγγελτη αναζήτηση των τίτλων σπουδών των μελών του και των λογιστών – φοροτεχνικών, οι οποίοι υπέβαλαν αίτηση για την χορήγηση επαγγελματικής ταυτότητας.

Μάλιστα, στις περιπτώσεις, που διαπιστώθηκε η πλαστότητα των τίτλων σπουδών, εκτός της ανάκλησης της Διοικητικής Πράξης, το ΟΕΕ προσέφυγε και στη Δικαιοσύνη.

Το Οικονομικό Επιμελητήριο Ελλάδος, σημειώνει σε ανακοίνωσή του ότι: «ως επιστημονικός φορέας με 100.000 οικονομολόγους και 60.000 λογιστές-φοροτεχνικούς, εκτιμά ότι τέτοιες ενέργειες, όπως αυτές από πλευράς υπουργείου Παιδείας, δεν εξυπηρετούν τις αρχές της διαφάνειας, της αξιοκρατίας, της ισότητας και του δημοσίου συμφέροντος και τελικά οδηγούν σε φαινόμενα διαφθοράς και διαπλοκής».

Comments

Δημοφιλέστερα

To Top